Skip to main content

Fendertse Week duurt opnieuw vier dagenFendertse Week duurt opnieuw vier dagen
De braderie is elk jaar drukbezocht.
Na afloop van de 40ste Fendertse Week sprak toenmalig voorzitter Wilco van den Boogaard van de Evenementen Stichting Fijnaart vorig jaar de hoop uit dat het evenement in 2023 weer vijf dagen zou duren. Helaas is dat niet gelukt. Ook dit jaar vindt de Fendertse Week plaats van woensdag tot en met zondag en wel van 23 tot en met 26 augustus. Maar deze vier dagen zijn wel goedgevuld met leuke activiteiten voor jong en oud.

Het programma start woensdag 23 augustus om 14.00 uur met de jeugdmiddag. Naast de vertrouwde springkussens en spellen, geeft dit jaar Roofvogels en Uilen een demonstratie en verzorgt Jeugdcircus Don Bosco een workshop.
Woensdagavond wordt de kennis getest van 280 deelnemers aan de Fendert Kwis. Dit jaar is er plaats voor 35 teams en alle plaatsen zijn inmiddels vergeven.

Donderdag
De donderdag begint met een gezellige middag voor iedereen die de 55-jarige leeftijd is gepasseerd. De middag wordt opgeluisterd met een muzikale bingo en optredens van de Parel Vocal Group.
Donderdagavond is voor het zesde jaar de feesttent het domein van darters. Er is plaats voor maximaal 64 ‘pijlenkeilers’. De deelnamekosten bedragen 10 euro. Het inschrijfgeld wordt omgezet in prijzengeld. Aanmelden kan bij wedstrijdleider Olaf Knook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vrijdag
Traditiegetrouw start de vrijdag om 13.30 uur met de grote bingo, waarbij ook dit jaar geldprijzen zijn te winnen. Op vrijdagavond kan iedereen zich storten in het Fenderts Feestgedruis. Vanaf 21.00 uur zetten Hit the 90’s & Zero’s Soundsystem, Party DJ Willem de Wijs, Fout & Fauter en DJ Jantje de feesttent op het evenemententerrein op z’n kop. De toegang is gratis.

Zaterdag
De afsluitende zaterdag is zoals altijd de drukste dag van de Fendertse Week. Begonnen wordt om 08.00 uur met het Dorpsontbijt. De gratis deelnamekaartjes zijn gedurende de feestweek verkrijgbaar in de tent. Om 10.00 uur gaat op de Voorstraat en de Molenstraat de braderie van start met ruim vijftig kramen en standplaatsen. Om 11.00 uur worden tweedehandsspullen te koop aangeboden tijdens de Kraaienmarkt.

Feesttent 2.0
De 41ste Fendertse Week sluit zaterdagavond af met Feesttent 2.0. Vanaf 21.00 uur zijn er optredens van het Cooldown Café, Vieze Jack en T-Spoon. Tussendoor draait Party-DJ Niels Boogert. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor 20 euro. Kijk daarvoor op www.fendertseweek.nl

Advertenties