Skip to main content

Fietsers genieten onder prima weersomstandigheden

Fijnaartse Fiets4daagse weer succesvol verlopenFietsers genieten onder prima weersomstandigheden
Even op adem komen bij de stempelpost 40km / WTC Heij=Fijn
Afgelopen week vond de vijfde Fijnaartse Fiets4daagse plaats. Vier avonden genoten 142 deelnemers onder bijna tropische weersomstandigheden van verschillende routes door de mooie West-Brabantse polders rondom Fijnaart

Drie afstanden
Er was keuze uit 3 afstanden: 15, 25 en 40 km.
Dit jaar was de 25km de meest populaire afstand. Voorgaande edities was dit de 15km.
De 40km afstand kende dit jaar meer deelnemers op elektrische fietsen maar ook een aantal racefietsers. Voorgaande jaren was deze afstand 50km en voornamelijk gericht op de racefietsers. Door de geringe opkomst is dit jaar besloten om deze afstand aan te passen naar 40km met de hoop op een grotere opkomst. Het aantal inschrijvingen op deze afstand is licht gestegen. Een aantal deelnemers op de racefiets zou graag zien dat deze afstand weer naar 50km teruggebracht kan worden. Dit verzoek zal WTC Heij=Fijn in beraad nemen. Ook kijkend naar het aantal racefietsers in Fijnaart zou het aantal deelnemers op deze afstand veel groter moeten zijn.

Puzzeltocht
Voor de jeugd tot en met 12 jaar was de deelname weer gratis en zij kregen op de 15km een puzzelopdracht mee. De winnaars zijn:
Dag 1 Niek, dag 2 Nina, dag 3 Gijs, dag 4 Dylano.

Gezelligheid
Goed om te zien is dat er ook nieuwe deelnemers aan de start verschenen en dat de groepen waarin men fietst groter worden. De mensen zoeken elkaar op en spreken samen af om de vierdaagse te fietsen. Er zijn ook deelnemers die liever alleen rijden, in koppels of gezellig met het hele gezin.
Onderweg bij de stemelposten kregen alle deelnemers een heerlijk stuk fruit van Roks Streekwinkel en bij terugkomst een lekkere versnapering van Cafetaria-Eethuis Famlily. Door de uitstekende weersomstandigheden bleef het na afloop nog lang gezellig op het terras waarbij de meeste deelnemers kozen voor een verkoelend drankje.

Vrijwilligers
WTC Heij=Fijn kijkt terug op een zeer geslaagde vierdaagse welke ook volgend jaar weer een vervolg zal krijgen. Echter zonder vrijwilligers was dit niet mogelijk geweest. WTC bedankt daarom iedereen die aan dit mooie evenement zijn of haar medewerking heeft verleend. Denk hierbij aan de verkeersregelaars, EHBO'ers, de dames bij de inschrijving, de mensen bij de stempelposten, de leden van de routecommissie. Ook bedanken we alle deelnemers voor hun enthousiasme en positieve reacties. Tevens dank aan onze sponsoren en de Gemeente Moerdijk.

Routes
Volgend jaar zullen er weer nieuwe routes worden uitgezet. Wanneer men de routes van deze vierdaagse nog eens zou willen rijden is dat mogelijk. Deze routes zijn nog te vinden en te downloaden op onze website: https://www.wtcheij-fijn.nl/fiets4daagse/

Advertenties