Skip to main content

Fijnaart goed vertegenwoordigd op geslaagde 6e Fenderts Open DartsFijnaart goed vertegenwoordigd op geslaagde 6e Fenderts Open Darts
De pijlen vlogen je om de oren tijdens de zesde editie van het Fenderts Open Darts. Met de Fendertse Week toonde het darttoernooi opnieuw de groeiende populariteit van darten in de regio. Het deelnemersveld was met 62 darters bijna volledig bezet.

Het Fenderts Open Darts staat bekend als een darttoernooi voor jong en oud van alle niveaus. Ieder jaar trekt het toernooi weer veel kijkers naar de feesttent. Het toernooi begint met een poulesysteem, gevolgd door een winnaars- en verliezersronde. De wedstrijdleiding lag voor het tweede jaar op rij in handen van Olaf Knook.

In de verliezersronde haalden Jeremy Sonneveld uit Fijnaart en Bryan Rijsdijk uit Roosendaal de finale. Gerben van den Berg uit Fijnaart en Stefan de Bruijn uit Oudemolen werden uitgeschakeld in de halve finales. De finale was een eenzijdige wedstrijd, want Rijsdijk trok alle legs naar zich toe.

In de winnaarsronde stond één Fendertenaar in de halve finales, namelijk Michael Marijs. Hij verloor bij de laatste vier van de boomlange Jimmy van Schie. In de tweede halve finale won Maikel Mossou van Dion Schouten.

De finale tussen Van Schie en Mossou was een ware nagelbijter. Van Schie kwam op een 4-1 voorsprong, maar Mossou vocht terug en trok de stand gelijk. In de beslissende leg prikte Van Schie zijn laatste pijl in dubbel 2 voor de titel en de hoofdprijs van tweehonderd euro.

Van Schie voegt zich hiermee in een mooi rijtje met eerdere winnaars, onder wie Ferry Beijleveld en professioneel darter Danny van Trijp.

De zesde editie van het Fenderts Open Darts zal de boeken ingaan als een toernooi vol adrenaline, verrassingen en onvergetelijke dartmomenten. Met Jimmy Van Schie als kampioen kijkt de dartgemeenschap van Fijnaart en daarbuiten alvast uit naar de volgende editie van dit prestigieuze evenement.

Advertenties