Skip to main content

Fijnaart in beeld en geluid gevangen

Livemuziek gecombineerd met prachtige foto’s van Jan GorterFijnaart in beeld en geluid gevangen
Een van de foto's die 5 november gepresenteerd worden. Foto: Jan Gorter
Dit jaar is het 475 jaar geleden dat het huidige Fijnaart ontstond in de polder op het Vrouwe Jacobsland. Hoewel ons dorp niet uitgesproken mooi, levendig of speciaal is, wonen we er met z’n allen maar wat graag. Plaatsgenoot Jan Gorter laat ons de fraaie kanten van Fijnaart zien. Dagelijks gaat hij op pad en legt tijdens zijn wandelingen de mooiste plekjes van ons dorp vast. Het resultaat plaatst hij op Facebook, maar is zondagmiddag 5 november ook te bewonderen in De Parel.

De foto’s die Jan Gorter via Facebook deelt, kunnen steevast rekenen op veel bekijks en leuke reacties. Bij Walter Pagie van De Parel ontstond hierdoor het idee om een presentatie van de foto’s te houden. Jan had daar wel oren naar. “Drie jaar geleden ben ik met pensioen gegaan. Sinds die tijd maak ik dagelijks een aantal wandelingen door Fijnaart. Ik besloot onderweg wat beelden te schieten. Zo kan ik mijn hobby als fotograaf combineren met het nuttige van het wandelen. Ik vind het leuk als zoveel mogelijk mensen van de foto’s kunnen genieten. Daarom werk ik graag aan de presentatie mee.”

Muzikale omlijsting
Het blijft echter niet bij foto’s kijken alleen. De Black Sheep Swing Band, popkoor De Voices en De Parel Vocal Group houden hun repetities in De Parel. Zij verzorgen zondagmiddag 5 november de muzikale omlijsting van de foto’s die op een groot scherm getoond worden. Zo krijgt Fijnaart een eerbetoon in beeld en in geluid.

Bijzonder verhaal
Jan heeft ook veel foto’s gemaakt van gebouwen of locaties in Fijnaart waar een bijzonder verhaal bij hoort. Enkele van deze verhalen zijn door de Heemkundige Kring Fijnaart en Heijningen opgezocht en worden tijdens de presentatie verteld. Veel van deze anekdotes zijn onbekend bij het grote publiek. De aanwezigen zien niet alleen mooie beelden en horen prachtige muziek, maar steken er ook nog eens iets van op.

Toegang is gratis
'Fijnaart in beeld en geluid' begint zondag 5 november om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. De toegang is gratis. De organisatie wil graag weten op hoeveel mensen men kan rekenen. Ben je van plan om te komen? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van Fijnaart in beeld en geluid.  

Advertenties