Skip to main content

Fijnaart Lokaal nu officieel een stichting

Lokale krant voor en door inwonersFijnaart Lokaal nu officieel een stichting
Bij notaris Victor Cornelissens (l) ondertekenden voorzitter Leon de Haas (m) en secretaris Jan Willem van Bodegom de oprichtingsakte van Stichting Fijnaart Lokaal.
Met het ondertekenen van de oprichtingsakte bij notaris Victor Cornelissens is sinds vrijdag 14 oktober Stichting Fijnaart Lokaal een feit. Binnenkort neemt de stichting Fijnaart Lokaal officieel over van Uitgeverij Lokaal. Het weekblad is dan nog meer een krant voor en door de inwoners van Fijnaart, Heijningen, Oudemolen en Zwingelspaan.

Sinds maart 2014 wordt Fendert Lokaal (tegenwoordig Fijnaart Lokaal) gemaakt door Uitgeverij Lokaal. Eigenaren Jan Willem van Bodegom en Tom Aarts schreven de artikelen, gaven de advertenties vorm, maakten de krant op en stuurden de bezorgers aan. Elke week opnieuw. Een flinke klus waar veel tijd mee gemoeid was. Tijd die Jan Willem en Tom niet meer hebben sinds zij allebei fulltime werken.

Gebundeld

Stoppen leek dan ook de enige optie, maar dat zou een gemis zijn voor het dorp. Jan Willem raakte over dit dilemma in gesprek met Leon de Haas, die zojuist samen met Yorick Zandee de opdracht van Ondernemersvereniging Fijnaart had gekregen om een digitaal platform voor Fijnaart op te zetten. Het leek Leon en Yorick een goed idee om daar de lokale krant aan toe te voegen. Het platform en Fijnaart Lokaal worden nu gebundeld in een stichting.

Eerste bestuur

Na een lange voorbereiding is de oprichting van Stichting Fijnaart Lokaal een feit. Het eerste bestuur wordt gevormd door voorzitter Leon de Haas, secretaris Jan Willem van Bodegom en penningmeester Yorick Zandee. De redactie en de acquisitie van de krant en het digitale platform worden verricht door vrijwilligers. De opmaak van de krant is in handen van Haas Reklame.

Vrijwilligers hard nodig

De eerste vrijwilligers zetten zich al sinds begin dit jaar in voor Fijnaart Lokaal. Uitbreiding is echter meer dan welkom. Er zijn vrijwilligers nodig om artikelen te schrijven en te redigeren, foto’s te maken, advertenties te werven en ook is iemand nodig om de bezorgers aan te sturen. Het uiteindelijke doel is om een gezellige club mensen samen te brengen die zich met de krant en het platform gaan bezighouden. Vele handen maken immers niet alleen licht, maar ook leuk werk. Geïnteresseerd om mee te doen of heb je nog vragen? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advertenties