Skip to main content

Fijnaarts gezin ongedeerd na brandstichtingFijnaarts gezin ongedeerd na brandstichting
De hulpdiensten waren snel ter plaatse.
In een woning aan de Nieuwe Dorpsweg in Fijnaart is in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 juni brand gesticht. Op dat moment waren de bewoners thuis. De 32-jarige bewoner, zijn 33-jarige vrouw en een kind in de basisschoolleeftijd bleven ongedeerd. Wel is de man voor controle naar het ziekenhuis gebracht omdat hij vermoedelijk rook had ingeademd.

Donderdagnacht rond 02.50 uur werd de buurt rond de woning opgeschrikt door een enorme knal. De brandweer van Fijnaart rukte meteen uit met een tankautospuit. Even later verschenen ook brandweervoertuigen uit Klundert en Breda ter assistentie. De brandweerlieden zagen een brand die in de gang van de woning woedde. Zij hadden in korte tijd het vuur geblust.

In veiligheid
De bewoner van de woning had zijn vrouw en kind in veiligheid gebracht. Ook heeft hij geprobeerd het vuur te blussen. Daarbij heeft hij vermoedelijk rook ingeademd. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

Brandstichting
De politie gaat uit van brandstichting en onderzoekt de zaak. “Het technisch onderzoek wijst uit dat er mogelijk een brandbare vloeistof in de gang is gespoten, wellicht door de brievenbus. Deze vloeistof is daarop aangestoken”, aldus een politiewoordvoerder.
Vrijdagmorgen is een buurtonderzoek gehouden. Daarbij werden omwonenden gevraagd of ze iets is opgevallen. “Het buurtonderzoek heeft nog niets concreets opgeleverd”, vervolgt de woordvoerder. “Ook is er nog geen zicht op de dader of daders.”
Het is tot nu toe nog onduidelijk wat de grote knal heeft veroorzaakt.

Getuigen
De politie is op zoek naar getuigen van de brandstichting of naar mensen die voorafgaand aan het incident iets opvallends hebben gezien. Zij kunnen contact opnemen met het algemene nummer 0900-8844.

Door Jan Willem van Bodegom

Advertenties