Skip to main content

FLAME voor kinderen van de basisschoolFLAME voor kinderen van de basisschool
De door de kinderen gemaakte krans werd bij het monument gelegd.

Afgelopen zondag 4 februari hadden wij weer Flame in het Trefpunt.
Flame is een laagdrempelige kinderkerk, toegankelijk voor alle kinderen binnen en buiten de kerk In de leeftijd van 4-12 jaar. We beginnen vaak met een leuk spel, daarna vertellen we een mooi verhaal waar we met elkaar even kort bij stilstaan. Aan de hand van het thema van het verhaal doen we tot slot een leuke knutsel of spelactiviteit.

Deze eerste keer in het nieuwe jaar waren er veel kinderen gekomen, waar we erg blij mee zijn. Ook erg leuk dat er naast de bekende gezichten, nieuwe kinderen bij waren.
Op 1 februari worden jaarlijks de slachtoffers van de watersnoodramp herdacht. Bij Flame hebben we dit ook met de kinderen gedaan. Bij een herdenking leggen we een krans neer bij het monument. Die krans hebben we samen met de kinderen geknutseld. Ook hebben we zandzakjes gevuld. Samen hebben we het monument bezocht en de krans en zandzakjes gelegd. Ook zijn wij 1 minuut stil geweest ter herdenking aan de ramp.
We hebben niet alleen stilgestaan bij de ramp, maar ook dat er nu de Deltawerken zijn en dat er nog altijd wordt gekeken naar verbeteringen, zodat deze ramp zich niet nog een keer mag herhalen. We zongen samen het lied: 'Onder, boven, voor en achter... God is om ons heen'. Ook, of juist als je bang bent, mag je weten dat God altijd bij je is.

Wij kijken uit naar de volgende Flame op 14 april!
Zien we jullie dan weer?
Voor meer informatie: www.pknfijnaart.nl of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advertenties