Skip to main content

FLORA expositie op Fort Sabina

Een bijzondere foto-expositie met het thema BloemenFLORA expositie op Fort Sabina
foto: diana van vugt
Op Fort Sabina opende vrijdag 12 april de fototentoonstelling FLORA van Diana van Vugt met een gezellige, informele vernissage. Overigens was de tentoonstelling vanaf zaterdag zes april voor het publiek geopend en trok al bezoekers tijdens het opbouwen. Inmiddels zijn de eerste werken verkocht.

De Oudenbosche fotografe Diana van Vugt (Dordrecht, 1978) werkt vanuit een brede interesse als allround fotograaf. Vanaf 2022 is Diana verbonden aan Team Fort Sabina als Coördinator Kunst en Cultuur. Zij gaf mede vorm aan de grootse 70-jarige herdenking van de watersnoodramp op Fort Sabina tijdens de Kunst- en Monumentenroute 2023. Zij droeg zelf bij aan de kunstexpositie Project 1953.

Overal in Diana's fotowerk tref je bloemen aan. Toen zij afgelopen zomer in haar archief zat te grasduinen, sloeg de inspiratie toe. Zij werd geraakt door een essentie die alle bloemenfoto's delen: kracht in kwetsbaarheid. Dit werd de essentie van een nieuwe serie werk onder de naam 'She of Infinite flowers'. Op een gelijknamige Instagrampagina bouwde zij in rap tempo nieuw oeuvre op met sterk eigen artistieke signatuur. De expositie FLORA is hierop gebaseerd.

FLORA is een opvallende, aansprekende tentoonstelling die de kijker uitnodigt zich onder te dompelen in een wereld van vorm, kleur en contrast. De tentoonstelling is te zien tot en met twee juni.
Wegens restauratiewerkzaamheden in de expositiezaal is FLORA ALLEEN IN DE WEEKENDEN TE BEZOEKEN.

Advertenties