Skip to main content

Gasloos wonen in FijnaartGasloos wonen in Fijnaart
Fijnaart krijgt er aan de Kadedijk, 57 woningen bij. De woningen komen op het voormalige ZNS-terrein. De nieuwbouwwijk krijgt de naam Staalmeesters. Het ontwerpbestemmingsplan ligt momenteel zes weken, tot donderdag 25 januari, ter inzage. De gemeenteraad beslist in het eerste kwartaal van 2024 over de plannen.

 

 

Het ontwikkelen van het woningbouwproject Staalmeesters kan snel beginnen omdat de gemeente gebruik maakt van de pilot ‘Projectprocedure Ruimtelijke Ontwikkeling Light’. Wat betekent dat de gemeentelijke inzet en bemoeienis zich beperkt tot de wettelijke eisen. Met als doel de woningbouwontwikkeling zo snel mogelijk te kunnen starten.

Alle woningen energiezuinig
In de nieuwe wijk komen 36 rijwoningen, vier rijwoningen met garage, 16 twee-onder-een-kapwoningen en 1 vrijstaande woning. Veertig procent van de woningen valt in de categorie betaalbaar. Alle energiezuinige woningen krijgen géén gasaansluiting, een bodemwarmtepomp en zowel vloerverwarming als vloerkoeling. In de wijk komen drie wadi’s waar regenwater in opgevangen wordt, wat helpt tegen wateroverlast én droogte.

Door het ontwerpbestemmingsplan voor 1 januari ter inzage te leggen valt het plan nog onder de huidige Wet ruimtelijke ordening. Vanaf 1 januari gaat de nieuwe Omgevingswet in. Bouwbedrijf Dura Vermeer bouwt de woningen en verzorgt de komende tien jaar ook het onderhoud van het openbaar gebied in de wijk Staalmeesters.

Advertenties