Skip to main content

Geslaagde SchoolvislessenGeslaagde Schoolvislessen
't Schietertje Fijnaart
Met Kindcentrum De Springplank en IBS De Fijne Aarde door 't Schietertje Fijnaart
Vrijdag 7 juni heeft de schoolvisles voor groep 8 van Kindcentrum de Springplank plaatsgevonden.
Na een ochtend theorie van VISMeester Martijn van Sportvisserij Zuidwest Nederland en een deel van het Jeugdbestuur kon het geleerde in de middag in de praktijk omgezet worden.
Aan de waterkant werden de kinderen verwelkomd door de VISMeester. Deze werd ondersteund door Viscoaches en vrijwilligers van 't Schietertje. Wat niet bekend was was dat het Jeugdbestuur had geregeld dat Benjamin, BOA van Sportvisserij Zuidwest Nederland, er gezellig bij was. Na uitgelegd te hebben wie hij was en wat hij deed en hoe het met bekeuringen rondom de visregelgeving zit zijn de kinderen gestart met vissen.
 
Hier en daar is er een praatje gemaakt en zijn dingen uitgelegd. Aan het eind is zowel Benjamin als ook Martijn bedankt voor hun inzet. Van Martijn kregen de kinderen een tuigje en een tasje met informatie en voor alle kinderen is er een gratis jeugdvergunning aangevraagd. Ook hebben zij namens Sportvisserij Nederland een hengel mogen ontvangen.
Alison was de enige die beet had. Wij hadden op meer vissen gehoopt, maar het is bij één gebleven.
 
Vrijdag 21 juni heeft de schoolvisles voor groep 8 van IBS de Fijne Aarde plaatsgevonden.
Na een ochtend theorie van VISMeester Jack van Sportvisserij Zuidwest Nederland en een deel van het Jeugdbestuur kon het geleerde in de middag in de praktijk omgezet worden.
Aan de waterkant werden de kinderen verwelkomd door de VISMeester. Deze werd ondersteund door Viscoaches en vrijwilligers van 't Schietertje. Wat niet bekend was was dat het Jeugdbestuur had geregeld dat Ed, BOA van Sportvisserij Zuidwest Nederland, er gezellig bij was. Na wat uitleg van de VISMeester zijn de kinderen gestart met vissen.
 
Hier en daar is er een praatje gemaakt en zijn dingen uitgelegd. Aan het eind is zowel Ed alsook Jack bedankt voor hun inzet. Van Jack kregen de kinderen een tasje met informatie en voor alle kinderen is er een gratis jeugdvergunning aangevraagd. Ook hebben zij namens Sportvisserij Nederland een hengel mogen ontvangen.
Niek en Tijn hadden allebei beet. Niek wilde er echter toch één meer vangen dan Tijn en dat is gelukt. In totaal zijn er 3 vissen gevangen. Liam kon het niet laten om een kreeft aan de haak te slaan. Ondanks de regen hebben wij ontzettend genoten.

Advertenties