Skip to main content

Granaat ontploft in Fijnaart

Krater in veld bij hondenuitlaatplaatsGranaat ontploft in Fijnaart
Gemeente Moerdijk
Tijdens graafwerkzaamheden voor het nieuwe glasvezelnetwerk aan de Molenstraat in Fijnaart is op maandag 5 september een granaat gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd gewaarschuwd en dat was maar goed ook, want de ontsteking bleek er nog in te zitten.

Normaliter gebruikt de EOD een speciaal daarvoor bestemd veld in Zevenbergen (de officiële “plofplaats” zoals medewerkers van de Gemeente Moerdijk het omschreven) om explosieven in een gecontroleerde omgeving tot ontploffing te brengen. Maar omdat de ontsteking nog in de granaat zat, vond de opruimingsdienst het transport naar Zevenbergen te gevaarlijk. Uiteindelijk is ervoor gekozen om de granaat op het veld bij de hondenuitlaatplaats tegenover De Parel tot ontploffing te laten komen.

Er werd een grote krater geslagen in het veld. Volgens het Instagramaccount van de Buitendienst van Gemeente Moerdijk zou het veld de dag na de ontploffing weer worden hersteld. Buitendienstmedewerkers van de gemeente houden inwoners van Moerdijk en andere belangstellenden op Instagram middels foto’s en korte tekst op de hoogte van hun werkzaamheden.

Advertenties