Skip to main content

Gratis en veel diversiteit: dat is de Top2000-viering 2022 in De DorpskerkGratis en veel diversiteit: dat is de Top2000-viering 2022 in De Dorpskerk
Op zondagavond 11 december is het weer zo ver: de Top2000-viering in De Dorpskerk op de Kerkring. Bijzonder aan deze viering is dat hij gratis is, “Wij houden het gratis zodat het voor iedereen toegankelijk is. Iedereen moet zich welkom voelen in de kerk”, aldus organisatielid Janita Bom.

Het is voor de vierde keer dat deze Top2000-viering gehouden wordt. “In 2020 ging het natuurlijk niet door en vorig jaar in aangepaste vorm. Des te leuker is het dat we nu eindelijk weer op de oude manier mogen spelen.” De liedjes die te horen zijn worden door middel van een verhaal aan elkaar gepraat.

Verschillende nummers                                                                                                                                        De Top2000 kennen we allemaal. Het fenomeen van NPO-Radio2 waarbij in de eerste week van december gestemd kan worden om zo een lijst te creëren met de tweeduizend populairste nummers aller tijden. Deze worden vervolgens tussen Eerste Kerstdag 0:00 uur en Oudejaarsavond uitgezonden op de radio.

“Wij hebben uit deze reeks veertien nummers gekozen die we ten gehore gaan brengen. We kiezen nummers die te maken hebben met geloof, hoop en liefde.” Dit is ook het thema van de avond. “Er is een grote diversiteit aan nummers. Zo komen Elvis Presley en Boudewijn de Groot bijvoorbeeld voorbij.” Kortom een viering voor jong en oud. Iedereen is welkom.

Wie doen er mee?

In totaal zullen er vijf mensen in de Top2000-viering te zien en te horen zijn. Ella Knook zal de vleugel bespelen, Sira van der Eijk zal gitaar spelen. Daarnaast zullen zij ook zingen, net als Stefan van der Kemp, Maheen Younus en Susanne Baan.

De viering is op zondag 11 december vanaf 19:00 uur te zien en te beluisteren in De Dorpskerk aan de Kerkring in Fijnaart.

 

Advertenties