Skip to main content

Groots opgezette Bom Expo zeer druk bezochtGroots opgezette Bom Expo zeer druk bezocht
foto: Cfoto
John Bom (66) uit Fijnaart heeft op 10 september 1993 aan de keukentafel Bom Engineering opgericht. Afgelopen weekend vierde het familiebedrijf op grootse wijze haar 30-jarig bestaan. Onder de naam Bom Expo was er voor genodigden een open dag waarbij techniek centraal stond.

Niet alleen is Bom een kei op het gebied van engineering, maar het organiseren van een feestje gaat ze net zo goed af. De open dag was zeer groots opgezet en tot in de puntjes verzorgd. Circa 2000 bezoekers kwamen ogen en oren te kort, verbaasden zich over wat er technisch gezien allemaal mogelijk is en laafden zich aan de in overvloed aanwezige spijzen en dranken. Met een quizformulier in de hand volgde men een ingenieus uitgezette route, waarbij alle facetten van het bedrijf aan bod kwamen.

Tastbaar
“We hebben in de afgelopen 30 jaar wel altijd onze mijlpalen met grote feesten gevierd, maar nog nooit een echte open dag gehouden”, legt Jeroen Bom (39) uit. Samen met zijn broer Erik (38), Stefan Mol (49) en Kim van Hoeve (39) vormt hij de vierkoppige directie van het familiebedrijf. “Met de realisatie van twee nieuwe werkplaatsen kunnen we nu namelijk ook pas écht iets laten zien. Ons vakgebied heeft uitleg nodig. Het is voor de mensen pas interessant als het daadwerkelijk tastbaar is en dat kon afgelopen zaterdag.” Het segment waarin Bom Engineering zich bevindt is erg breed. “We zitten onder meer in het amusement, de automotivesector, in groenteveredeling en richting olie en gas.” Zo heeft het bedrijf de Efteling al jaren als vaste relatie.

Technisch talent

Bom Engineering telt momenteel zo’n 120 medewerkers en het verloop is zeer gering. “We zijn een jonge club met een gemiddelde leeftijd van 32 jaar. De goede mensen willen we uiteraard behouden en daarnaast willen we ook graag goede mensen aantrekken. We hebben goede connecties met enkele hogescholen en jaarlijks hebben we tien stageplekken beschikbaar. Vanwege ons brede pakket stimuleren wij onze stagiairs om zich open te stellen en ervaring op te doen. Zo kunnen ze voor zichzelf ontdekken wat leuk en minder leuk is. Technische kennis is onze kracht, we denken in het belang van de klant en doen wat we beloven. Dat samen maakt Bom Engineering een perfecte ontwikkelingspartner voor veel bedrijven in de regio!"

Jan Smit

De betrokkenheid van oprichter en vader John is volgens Jeroen nog steeds goed voelbaar door het hele bedrijf. “Ook al groeien we verder door, het familiegevoel mag er nooit uitgaan.” In de avonduren was er nog een After Party met feestband De Bounties. “Als grote verrassing hadden we speciaal voor ons vader nog een optreden van Jan Smit geregeld. Het was voor iedereen een fantastische dag."

Advertenties