Skip to main content

Groots opgezette Kerstfair in centrum FijnaartGroots opgezette Kerstfair in centrum Fijnaart
A.s. zondag 10 december zal de tweede editie van de 'Kerstfair on Foot' in het centrum van Fijnaart plaatsvinden.

Zondag 10 december belooft het centrum van Fijnaart een bruisende omgeving te worden, waar de tweede editie van de 'Kerstfair on Foot' zal plaatsvinden. Dit initiatief, een voortzetting van vorig jaar, is het resultaat van nauwe samenwerking tussen de besturen van de Ondernemersvereniging Fijnaart, de Dorpstafel Fijnaart en drie horecaondernemingen. De omvang van de denktank achter dit evenement groeit gestaag, wat leidt tot een grotere opzet dan voorheen, aldus Ton Haverkamp. "We hebben vele vergaderingen gehad en vele uren besteed aan het uitwerken van de vergunning. Maar alles is nu volledig in orde, wat onze denktank een boost heeft gegeven om alles verder uit te werken", voegt hij toe, terwijl hij de namen noemt van de betrokkenen, waaronder Yvet en Henk van Lenten, Nicky den Boer, Lilian Backer, Wilco van den Boogaard, Henk Westerink, Gerda van Dorp, Peter Hanssen, Jacques van den Baard en Mark Verstraten.

De Kerstfair, mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeente Moerdijk, zal op zondag 10 december vanaf 13.00 uur tot circa 19.00 uur plaatsvinden in het hart van Fijnaart. Toegang is gratis.

Langs de Beneden Molenstraat/Molenstraat, vanaf de kerststal bij de R.K. Kerk tot aan het parkeerterrein van De Fendertse Hoeve, zullen meer dan 30 kraampjes opgesteld staan. Ze bieden diverse producten, variërend van snuisterijen tot heerlijke etenswaren. Bovendien wordt er bij de kop van de Voorstraat een tent geplaatst voor optredens van verschillende koren, waaronder De Unie, de Black Sheep Swing Band, Bloas Tum Op en Mannen van de Straat.

Voor deze speciale dag wordt de route in het centrum volledig autovrij gemaakt en gehuld in een feestelijke kerstsfeer met prachtig versierde kerstbomen, passende verlichting en betoverende kerstmuziek. Ook zal een echte Kerstman aanwezig zijn op de Fair en is er zelfs de mogelijkheid om knuffelsessies te hebben met Frozens Olaf.

Voor de kinderen is de parkeerplaats van De Fendertse Hoeve omgetoverd tot een heuse kidsplace met onder andere een draaimolen en springkussen. Daarnaast kunnen de kinderen zich prachtig laten schminken. De R.K. kerk zal tijdens de Fair geopend zijn, zodat men in de kerk een kijkje kan nemen en een kaarsje kan opsteken.

Uiteraard wordt er ook gedacht aan de inwendige mens. Er zal een kraam aanwezig zijn met poffertjes en oliebollen. Op alle drie de locaties is er een ruime keuze aan eten en drinken. Op diverse plekken zullen glühwein en warme chocolademelk verkrijgbaar zijn. Ook is er de mogelijkheid om aan te schuiven bij een van de lokale horecagelegenheden.

Parkeren
Om de veiligheid van de bezoekers te kunnen waarborgen wordt de Molenstraat ter hoogte van de kruising met de Appelaarseweg voor doorgaand verkeer afgesloten. Ook zal de Kadedijk ter hoogte van de afrit naar de Boomgaardstraat voor doorgaand verkeer worden afgesloten. De Voorstraat zal ter hoogte van de apotheek worden afgesloten voor doorgaand verkeer en de Wilhelminastraat ter hoogte van De Advieswinkel. Door deze afsluitingen is parkeren mogelijk op het evenemententerrein, op een deel van de Voorstraat en in de Molenstraat tot de afrit naar het woonwagenkamp.

Vrijwilligers
De op- en afbouw van de Fair zal (deels) op zaterdagavond doch voornamelijk op zondagmorgen en -avond plaatsvinden. Gezien de omvang vergt dit een forse inspanning voor de organisatie. Daarom zoeken wij helpende handen voor het op- en afbouwen van de kramen en chalets. Wij starten met de opbouw op zaterdagavond omstreeks 19.00 uur. Op zondagochtend verzamelen wij om 08.00 uur bij De Graanbeurs en starten wij om 08.30 uur met de opbouw. De afbouw start om 19.00 uur. Je kan je aanmelden bij Wilco van den Boogaard (06-41 70 03 37) en/of Nicky den Boer (06 - 10 71 33 50). De organisatie is bereid vrijwilligers een passende vergoeding te betalen voor eigen gekozen vereniging.

Advertenties