Skip to main content

Grote prijs Henk of TomGrote prijs Henk of Tom
Marjan de Haas
Afgelopen zaterdag is tijdens de Fendertse week de Grote prijs Henk of Tom gereden. In licht benevelde toestanden worden er soms rare weddenschappen afgesloten. Zo ook deze keer. Tom Otto daagde Henk Westerink uit voor een fietswedstrijd. Tom op een gewone fiets (met versnellingen) en Henk mocht op een racefiets. Fans en andere mensen met een goed hart konden wedden op wie er ging winnen. Degene die op de winnaar wedde, hoefden hun toegezegde bedrag niet te betalen, maar dat mag wel. Al was er eigenlijk al een andere winnaar, namelijk ColSensation, waar de organisatoren Piet Verhagen, Victor Cornelissens en Sonja Romeijn deze 10e versie aan deelnemen. 75% van het geld wat bij ColSensation binnenkomt gaat naar het KWF en 25% wordt aan kanker gerelateerde doelen in onze regio besteed.

De wedstrijd zou eigenlijk over het parcours gaan waar al 2 x eerder een ludieke fietswedstrijd, de fameuze Grote prijs Bart of Toon, georganiseerd was. Alleen gooide onderhoud aan de Haringvlietbrug wat zand in de motor. Niet getreurd door de organisatie, want routograaf Willem Nuiten had snel een alternatieve, mooie route binnen de gemeente Moerdijk gemaakt.

Naast de wedstrijd tussen Henk en Tom konden andere racefietsers meedoen aan een tijdrit over hetzelfde parcours. Hier hebben 16 helden zich voor aangemeld, waaronder de winnaar van de vorige editie Robin van Hamburg. En de 75 jarige Ad Dierks.

Daarnaast had Piet Verhagen nog een toertocht voor MTB-ers gemaakt vanuit de bossen bij Roosendaal, via de polders naar de Graanbeurs. Hier starten 2 groepen van 4 en 5 mountainbikers, waarbij het voor de 2e groep de uitdaging was om de 1e groep bij te halen.

Bij de MTB-ers had de 1e groep overduidelijk van de 2e groep gewonnen. Flip Verhagen uit de 1e groep meldde subtiel aan zijn broer Piet, dat zij al 3 pilsjes op hadden voordat de 2e groep, met Piet, binnenkwam.

Bij de tijdrit stond er geen maat op Tony Verschuren. Hij startte als laatste en haalde iedereen, op Tom en Henk na, in. De route van 65,3 km. reed hij met een gemiddelde van 40,1 km/u. Er zat bijna een uur tussen de 1e en laatste. Het podium werd gecomplementeerd door Robin van Hamburg (33,9 gem.) en Bart Goudriaan (31,8 gem.).

Tot slot de uitslag van de Grote prijs Henk of Tom. Wie zou er gewonnen hebben? Tom die veelal solo al meer dan 4000 km. gefietst heeft dit jaar of Henk voor wie bitterbal zijn meest beoefende sport was. Ondergetekende had zijn geld gezet op Tom en mag betalen. Wat betekent dat Henk met 29,3 gemiddeld sneller was dan Tom met 28,7. Gefeliciteerd Henk en Tom jullie hebben er een fantastisch evenement van gemaakt.

Over 2 weken wordt de opbrengst van de weddenschap in Fijnaart Lokaal bekend gemaakt.

Advertenties