Skip to main content

Herdenkingsavond 'Een licht op herinnering' was een warme avond

Samen herdenken, samen luisteren naar muziek, samen een lichtje brandenHerdenkingsavond 'Een licht op herinnering' was een warme avond
Gonnie Bax
Vrijdag 17 november waren ruim 80 mensen bij elkaar tijdens de herdenkingsavond ‘Een licht op herinnering’, georganiseerd door Lonneke en Janita van Omzien uitvaartbegeleiding.

We kijken terug op een mooie, bijzondere avond waarop we stilstonden bij diegenen die niet meer bij ons zijn. Samen hebben we hen in het licht gezet, door te herinneren en te gedenken. Door hun namen in gedachten te noemen en een lichtje voor hen aan te steken.

Het noemen van een naam heeft betekenis, de naam van uw/jouw overleden partner, van je overleden vader of moeder, je kind, je broer of zus, van een goede vriend die je moet missen….. iedere naam is een belofte, iedere naam een verbondenheid, iedere naam een gezicht, iedere naam een herinnering, iedere naam noemenswaardig…. Daarom hebben we de namen van hen die we zo missen weer in onze gedachten genoemd… en hebben we ze op lichtzakjes geschreven en stonden ze tijdens de herdenkingsdienst te stralen in ons midden.

Er was deze avond ruimte voor een lach en een traan en natuurlijk voor warme muziek die troost en verbindt. Het was een avond van licht en liefde. Want door licht op hen te werpen met een kaarsje, zeggen we: we willen je niet vergeten. We dragen je verder in ons hart.
Hoe vreselijk moeilijk en overheersend rouw ook kan zijn, het is onlosmakelijk verbonden aan liefde. Zolang we rouwen, hebben we lief.

Na afloop was er nog gelegenheid om met elkaar na te praten met een kopje koffie of thee. Ondanks het gemis en verdriet was het een warme avond.

Advertenties