Het draaiend houden van een monument
Deel 3 (laatste deel)
Het kleine clubje vrijwilligers brengt met veel plezier het ambacht van molenaar en het proces van graan naar brood onder de aandacht.
Veel mensen zien het belang in, dat deze kennis niet verloren gaat en dat ook de jeugd leert, waar ons voedsel vandaan komt.
De laatste jaren is men steeds meer bewust geworden, welke weg het voedsel heeft afgelegd en let men erop dat het zoveel mogelijk uit de regio komt. Zo zijn in Fijnaart verschillende plaatselijk initiatieven en samenwerkingsprojecten tussen boeren, ondernemers en horeca ontstaan. Het regionaal produceren en verkopen is een positieve verandering van de afgelopen jaren. Dit kunnen we alleen maar toejuichen.
Daarom is het belangrijk, dat de molen blijft draaien!
En daar kunnen we best nog wat handen bij gebruiken. Denk daarbij aan het onderhoud, zoals reparaties en schilderwerk. Maar ook aan helpen in de winkel, het maken van mixen, het staan op streekmarkten om de producten te verkopen. En ben je goed in fondsenwerving en/of PR werk, dan ben je ook van harte welkom. Ambieer je een bestuursfunctie? Ook daar kunnen we nog versterking gebruiken.
Is bovenstaande niet voor je van toepassing, maar wil je de molen toch steunen, voor minimaal € 12,50 per jaar ben je donateur en word je door een jaarlijkse nieuwsbrief op de hoogte gehouden. Als je dit jaar nog donateur wordt, ontvang je éénmalig € 5,-- korting op u aankopen in de molen.
Voor mooie foto’s, interessante filmpjes, leuke weetjes en aardigheden van de molen kan je terecht op onze website www.stichtingdeoudemolen.nl en natuurlijk op facebook.
Dus stap die molen eens binnen op woensdag of zaterdag en maak een praatje en/of vul een donateurskaartje in, als ook jij die bijzondere molen draaiend wilt houden.