Skip to main content

Het grote succes van HoogNoodFestival zet zich voort!Het grote succes van HoogNoodFestival zet zich voort!
Iedereen heeft het zwaar te verduren gehad door Corona. Zo ook de horecagelegenheden. Iets wat iedereen nu wel weet, maar wist je dat, hoe gek misschien ook, zelfs uit de moeilijkste tijden leuke ideeën kunnen ontstaan? Zo kwam De Graanbeurs uit Fijnaart met een heel nieuw evenement: het HoogNoodFestival. Het werd zelfs zo`n succes dat, nu de pandemie officieel wordt beschouwd als normaal griepje, het festival gewoon blijft voortbestaan.

“In augustus 2021 ontstond het idee om een evenement te organiseren op het achterterras van De Graanbeurs”, legt Henk Westerink uit. “Zittend, maximaal 6 personen aan een tafel, en niet meezingen en met coronapas.” Zo zag het er uit bij De Graanbeurs tijdens dat zomerevenement. De Graanbeurs organiseerde het evenement omdat de Fendertse week was afgelast maar de kermis weer mocht plaats vinden, daarom wilden ze toch iets organiseren.
“Door de hoge opkomst en de beperkte capaciteit bij dit evenement moesten wij vele gasten teleurstellen.”

Hoog tijd voor feest
“Melvin Zagers van Kicks Evenemententechniek vertelde tijdens het ophangen van de verlichting op ons achterterras dat er in het oosten van het land veel dingen georganiseerd werden op een afgezet of neutraal terrein met coronapas. Waarom doen wij dat niet?”, dacht Henk, en het idee was geboren. Het evenement kreeg de toepasselijke naam HoogNoodFestival; het is de hoogste tijd om weer eens feest te vieren. Het Evenemententerrein Fijnaart werd het decor voor het nieuwe festival.

In september 2021 was meteen de eerste editie. “Deze werd erg druk bezocht en was een zeer geslaagd feest”, vertelt Henk. “Op 1 en 2 april 2022 was de tweede editie, carnaval ging niet door, en daarom kozen we het thema carnaval”, gaat hij verder. Ook die tweede editie was uitverkocht en wederom een groot succes.

Het programma

“Waarom met iets stoppen wat goed draait en gezellig is?” Door de vele vragen is een derde editie in het leven geroepen. Dit keer zal het plaatsvinden op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april.

Vrijdag 31 maart Hollandse avond                                                                                                                   Met onder andere Wesly Bronkhorst, Stef Ekkel, Robert Pater, Matt Ardeo en DJ Kyle.

Zaterdag 1 april Feestavond                                                                                                                                    Met onder andere Lawineboys, Dr Rude, Arjon Oostrom, Barry Fest, Buren van de brandweer en Team Jeri

Advertenties