Skip to main content

Het Sociale Benaderingsteam is er voor iedereen met geheugenproblemen én voor hun naasten.

Zij verschuiven de focus van die ziekte naar de mens.Het Sociale Benaderingsteam is er voor iedereen met geheugenproblemen én voor hun naasten.
foto SB team
Door geheugenproblemen/dementie verandert het leven. Dingen die vroeger zo vanzelfsprekend waren gaan misschien niet meer. Vragen als: “Hoe kan ik blijven doen wat ik graag doe? Wat voor zin heeft mijn leven nog nu ik dementie heb? Hoe ga ik om met veranderende relaties? Kan ik de dingen nog wel die ik vroeger deed?” worden regelmatig gesteld door mensen met geheugenproblemen en hun naasten. Het team helpt hier graag bij.

Het Sociale Benaderingsteam (SB-team) is er voor iedereen met geheugenproblemen én voor hun naasten. Ze hebben aandacht voor hetgeen belangrijk is voor de persoon met geheugenproblemen, want vergeetachtigheid kan frustrerend zijn en het is niet altijd makkelijk om hiermee om te gaan. Voor het SB-team staat het dagelijks leven centraal; Wie ben je? Wat is belangrijk in het leven? En wat kunnen zij hierin betekenen?

Sociale Benadering

Surplus werkt met de Sociale Benadering; we ondersteunen op basis van wat mensen met dementie en hun naasten willen en belangrijk vinden. Het hebben van geheugenproblemen/dementie betekent niet dat je alleen maar ziek bent, je bent nog steeds
een partner, vader of moeder, vriend of vriendin en je wilt nog steeds dingen doen die je fijn en belangrijk vindt. Samen zoeken we naar passende manieren om invulling te geven aan het dagelijkse leven. Dit doen we door de focus te verschuiven van de ziekte naar de mens.

Wat is de achtergrond van het SB-team?
Het SB-team is ontstaan door signalen van mensen met geheugenproblemen en hun naasten. Zij geven aan dat zij behoefte hebben aan iemand die met hen meedenkt met vragen zoals: Hoe kan ik blijven doen wat ik graag doe? En hoe ga ik om met relaties zoals familieleden, vrienden en buren die anders met mij omgaan? Deze vragen zijn ontzettend belangrijk en het SB-team is er om te helpen bij het vinden van antwoorden en eventueel nieuwe richtingen in te slaan.

Herken je jezelf hierin, of wellicht je ouder of partner? Dan komt een van de teamleden graag op de koffie of thee om kennis te maken. We willen graag de persoon leren kennen door samen tijd door te brengen. Er is ruimte om gezamenlijk leuke dingen te ondernemen maar ook om stil te staan bij serieuze en soms moeilijke onderwerpen. Samen wordt er gezocht naar een weg die bij u past. Contact met het SB-team is laagdrempelig, vrijblijvend en kosteloos.

Voor meer informatie:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Renske Donkers: 06-23640824

Advertenties