Skip to main content

Het worden weer leuke tijden op Fort Sabina

In juni en juli is er weer veel te doenHet worden weer leuke tijden op Fort Sabina
Het optreden van Ellen ten Damme op het Fort is één van de hoogtepunten. Foto Denny Ellinger
Hou je van Kunst, Muziek, Natuur of Roofvogels, het is er weer allemaal op Fort Sabina.

Kunstexpo 2 Stijlen onder 1 dak door Atelier Valkhof op Fort Sabina vanaf 3 juni.

Riena heeft kunst in haar genen na te zijn opgeleid als pottenbakker met een eigen pottenbakkerij in Delfshaven/Rotterdam. Maar de laatste jaren is ze uitgekomen op het schilderen. Riena werkt met acrylverf in strakke lijnen en vlakken. Dan geïnspireerd door oude meesters met ludieke knipoog, dan weer abstract...
Martin wordt vanwege zijn achtergrond als archeologisch tekenaar/illustrator veel gevraagd voor historische schilderijen en illustraties voor boeken. Die werken hebben meestal een verhalend karakter. Als academisch geschoold kunstschilder werkt hij met diverse materialen, zoals acrylverf, gouache en aquarel. Beide kunstenaars  exposeren van 3 juni t/m 14 juli op Fort Sabina in de kazerne. De toegang is gratis en wil je meer weten, ze zullen regelmatig aanwezig zijn om een leuke uitleg over het werk te geven.

Het BigBand Festival, 2 juli op Fort Sabina

Na het succesvolle BigBand Festival 2022, georganiseerd door BlackSheep Swingband in samenwerking met Fort Sabina gaan we er dit jaar wederom een muzikaal feest van maken. Op zondag 2 juli is jong en oud welkom om naar de indrukwekkende bands te komen luisteren op het Terre Plein van Fort Sabina. Bands die optreden zijn BlackSheep Swingband, Blue Jeans BigBand, Societe Poubelle d'Or, en Persi Swing Collective BigBand. Tickets en info voor dit unieke gebeuren vind je op fortsabina.nl/evenementen.


Ellen ten Damme op Fort Sabina, 8 juli

Ellen ten Damme speelt in de buitenlucht veel nummers uit haar meest recente programma Barock dat in december in het Chassé-theater nog een volle zaal trok. Een wervelend optreden zoals alleen Ellen ten Damme en haar band dat kunnen doen, op het Terre Plein van Fort Sabina. Info & tickets via fortsabina.nl/evenementen.

De Grote Roofvogelshow op Fort Sabina, 26 juli

Nieuwsgierig over de habitat en het gedrag van de buizerd of de Oehoe met zijn spanwijdte van 1,50 meter? Wil je weten hoe een Caracara vliegt? Kom dan 26 juli naar het fort. Reserveren aanbevolen, want vol is vol. Bestel uw entreekaarten alvast online fortsabina.nl/evenementen.
Let op: voor hondenliefhebbers, honden zijn niet welkom tijdens de roofvogelshow en ook niet bij de rondleidingen met gids op die betreffende dag. Voor hondenbezitters is het wel mogelijk om op het terras van de Kletsmajoor bij de kazerne te lunchen of een te borrel drinken als zij de hond bij zich hebben.

Advertenties