Skip to main content

Hiep hiep hoera!

Stichting Fijnaart Lokaal bestaat 1 jaarHiep hiep hoera!
Stichting Fijnaart Lokaal bestaat 1 jaar
Het is feest in Fijnaart, want Stichting Fijnaart Lokaal blaast één kaarsje uit! Precies een jaar geleden, op vrijdag 14 oktober 2022, werden de handtekeningen gezet onder de oprichtingsakte van deze bijzondere stichting. Sinds die dag heeft Fijnaart Lokaal officieel de taken overgenomen van Uitgeverij Lokaal, wat voor de meeste inwoners van Fijnaart weinig veranderingen met zich meebracht, behalve één opvallend detail: de naam Fijnaart Lokaal met een nieuw, fris logo prijkt nog altijd trots bovenaan onze lokale krant.

Het maken van een plaatselijke krant is een tijdrovende bezigheid en dat was precies de reden waarom Uitgeverij Lokaal besloot om de fakkel door te geven aan de stichting. Jan Willem van Bodegom en Tom Aarts, de eigenaren van de uitgeverij, hadden sinds maart 2014 met toewijding het weekblad uitgegeven. Maar ze merkten dat hun kostbare tijd werd opgeslokt door de verantwoordelijkheden van een fulltime dienstverband. Een van de voornaamste doelen van de nieuwe opzet was dan ook om de taken te verdelen en een team van enthousiaste vrijwilligers te vormen.

Nieuw team
Inmiddels bestaat er een toegewijd team van vrijwilligers dat gezamenlijk de krant, evenals het digitale platform, FijnaartLokaal.nl, produceert en onderhoudt. Zoals het oude gezegde luidt: "Vele handen maken licht werk." De verantwoordelijkheden zijn verdeeld en elke week wordt er met veel plezier en vooral met enthousiasme een boeiende krant samengesteld. Ook op het internet is FijnaartLokaal.nl een waardevolle bron van lokaal nieuws, aankondigingen van evenementen, interviews met mede-inwoners en aantrekkelijke aanbiedingen van lokale ondernemers.

Trots
Onze trots is onmetelijk groot, niet alleen omdat we erin zijn geslaagd onze lokale krant te behouden, maar ook omdat we FijnaartLokaal.nl hebben kunnen realiseren. Wat ons nog trotser maakt, zijn de talloze positieve reacties die we ontvangen. We brengen vooral nieuws dat afkomstig is van en voor de inwoners van Fijnaart, Heijningen, Zwingelspaan en Oudemolen. Dit is de reden waarom Fijnaart Lokaal zo geliefd is en 96,3% van de inwoners aangeeft de krant te lezen. Het digitale platform trekt eveneens veel bezoekers, maar daarover binnenkort meer.

Toekomst
De verspreiding van verantwoordelijkheden binnen de stichting en de betrokkenheid van verschillende individuen bij het maken van de krant en online content resulteren in een voortdurende stroom van nieuwe ideeën. Hoewel niet alles direct kan worden geïmplementeerd, wordt er achter de schermen hard gewerkt aan nieuwe samenwerkingen en uitdagende projecten. Onze hoofden zitten boordevol ideeën, en daarom zijn we voortdurend op zoek naar mensen die op welke manier dan ook willen bijdragen aan Fijnaart Lokaal. Zoals eerder vermeld, maken vele handen licht werk. Als het u leuk lijkt om uw steentje bij te dragen aan dit prachtige medium, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Na dit bijzondere eerste jaar kijken we met opwinding naar de toekomst en de vele mogelijkheden die voor ons liggen. Met de steun van onze toegewijde vrijwilligers, de liefde van onze lezers en de passie voor lokale berichtgeving blijven we groeien en bloeien. Dankzij de inzet van velen kunnen we onze gemeenschap blijven verbinden en informeren en we hopen dat dit nog vele jaren zo mag blijven. Hiep hiep hoera voor Stichting Fijnaart Lokaal en alle betrokkenen die dit succes mogelijk hebben gemaakt!

Advertenties