Skip to main content

Ida Pelliccioli tweemaal in d’Engelenburgh

Concertgebouwkwaliteit in FijnaartIda Pelliccioli tweemaal in d’Engelenburgh
Ida Pelliccioli
Zondagmiddag 3 september geeft de Italiaans/Kroatische Ida Pelliccioli twee concerten in d’Engelenburgh. De pianiste verovert in razend tempo de wereld. Een unieke kans om een bijzondere artieste van nabij mee te maken die naast concerten inmiddels ook in diverse films was te zien.

Het thema is ‘een reis van spaanse klaviermuziek naar de weense klassieke stijl via het werk van een vergeten componist’. Ida weet dit meesterlijk te vertolken en neemt de toehoorders mee op een muzikale reis vanuit Sevilla naar Wenen, waarbij duidelijk wordt welke ontwikkelingen de muziek van klavecimbel tot piano heeft gemaakt.

De inspiratie achter het programma is de muziek van de Spaanse componist Manuel Blasco de Nebra (1750-1784). In veel opzichten de erfgenaam van Scarlatti, bovendien een componist die goed op de hoogte was van wat er elders in Europa gebeurde in zijn tijd.  Ofschoon hij nog musiceerde op het klavecimbel, herbergen zijn composities al de sporen van het pianospel zoals Mozart, Schubert en Chopin componeerden.

Ervaar dat muziek emotie is

Het programma wordt toegelicht door Ida zelf aan de hand van interessante gegevens omtrent de muziekstukken, hun geschiedenis en over de componisten. Dat geeft de gasten de kans even op adem te komen tussen de fenomenale vertolkingen.

Ida Pelliccioli weet luisteraars te raken met haar trefzekere spel en is in staat bij menigeen een brok in de keel op te wekken door de intense overgave aan het fenomeen ‘muziek’. Ervaar dat muziek emotie is tijdens deze middag.

Over Ida

Ida Pelliccioli is een ster die schittert door haar beheerste en trefzekere pianospel. Naast de klassieke werken toont zij een grote interesse in hedendaagse muziek. Zo bracht zij in 2021 werken van Raffaele Bellafronte en Jean-Luc Gillet in première.

Zij stond altijd open voor andere kunstvormen en samenwerkingen. In 2015 en 2016 werkte ze in Parijs met de jonge regisseur Florian Pautasso aan zijn toneelstuk ‘Notre foyer’.

Ida verscheen ook op het scherm en speelde de rol van pianiste voor de Amerikaanse tv-serie ‘Find me in Paris’ (2017/2018) en de Franse ‘Munch’ (2018). In 2019 werd zij gecast om de rol van pianist te verdubbelen in de korte film ’Quand on ne sait pas voler’.

Sinds 2021 geeft Ida les aan het Conservatoire du 8ème arrondissement van Parijs.

Reserveren

Het concert in d’Engelenburgh (Molenstraat 24 in Fijnaart) is op 3 september. Om zoveel mogelijk liefhebbers in de gelegenheid te stellen het concert bij te wonen, is er een uitvoering om 14.00 uur en om 16.30 uur. De toegang is € 15,- incl. koffie en taart.

Reserveren is noodzakelijk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 8357 2448.

Advertenties