Skip to main content

Ik kom nooit (meer) in de kerk...

Dus laat ik het eens proberen!Ik kom nooit (meer) in de kerk...
Kent u Alain Verheij? Deze bekende theoloog, schrijver en (s)preker vertelt Bijbelverhalen en legt daarbij een eigentijdse lijn naar de maatschappij van nu. Zo maakte hij echtscheiding bespreekbaar in de kerk. Hij roept mensen op niet te oordelen, maar juist een luisterend oor te bieden. Bij zo'n gebeurtenis komen er een hoop levensvragen kijken. "Als kerk een leerschool van leven in Goddelijke liefde wil zijn, moet ze ook het lef hebben om haar licht te laten schijnen over dit soort onconventionele situaties", aldus Alain Verheij.

Het thema van de dienst op 21 april is 'Hoe vind ik vrede?'. Een interessante levensvraag waar we allemaal anders over kunnen denken. Zowel groots, als we denken aan de landen waar oorlog is, maar misschien ook dichterbij voor jezelf en je gezin. Wat heeft hij ons hierover te vertellen?
Alain ziet de bijbelverhalen als het fundament van zijn geloof. "Wat zo interessant is, is dat deze al duizenden jaren meegaan. Van generatie op generatie. Er worden dingen achtergelaten aan rituelen en gebruiken, maar de bijbelverhalen blijven wel. Elke keer opnieuw."

Bent u nieuwsgierig geworden en komt u niet (meer) of niet zo vaak in de kerk? Dan is dit een dienst voor u!
Deze dienst zal u aanspreken en u zult er nog lang over nadenken.
Waar ben je? Ofwel, waar gaat je hart naar uit? En: waar sta je? Ofwel, hoe ga je met je naasten om?

U bent allen welkom en we ontvangen u dan ook graag op zondag 21 april om 10.00 uur in De Dorpskerk, Kerkring 1.
Hopelijk tot dan!

(Bron: De Nieuwe Koers)

Advertenties