Skip to main content

Informatieavond gemeente Moerdijk 'Een evenement organiseren'

Eind vorig jaar ging er een aantal evenementen niet door, of in aangepaste vorm, omdat de vergunning er niet door kwam. Genoeg vrijwilligers, genoeg budget, maar geen vergunning.Informatieavond gemeente Moerdijk 'Een evenement organiseren'
Folder van de gemeente
De regels voor het houden van een evenement waren aangepast en niemand die precies wist hoe het dan wel moest. Namens de ondernemersvereniging zijn Peter Hanssen en Gert Driesen naar deze informatieavond geweest om geïnformeerd te worden over hoe het organiseren van een evenement dan wél moet.

Blijkbaar zijn er velen die niet weten hoe je tegenwoordig een evenementenvergunning aanvraagt. Er was een hoge opkomst met vele bekende gezichten uit Fijnaart. Het probleem zit hem in de aangepaste regelgeving waar de gemeente zich aan moet houden en de communicatie hierover. Complimenten voor de gemeente Moerdijk: met het organiseren van deze avond hebben ze een hoop duidelijkheid verschaft. Een heel team van gemeentelijke medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het verlenen van vergunningen, subsidies, hand- en spandiensten en promotie was aanwezig om het verhaal uit te leggen en iedereen te woord te staan. Belangrijkste conclusie: begin op tijd met het aanvragen van je vergunning en vraag de betrokken medewerkers van de gemeente om hulp als je er niet uitkomt. Ben je ruim op tijd met aanvragen, dan is er ook tijd voor het begeleiden van de aanvrager.

Advertenties