Skip to main content

Informatieavond rondom afscheid nemenInformatieavond rondom afscheid nemen
Cfoto
Op woensdagavond 10 april vindt er een inspiratieavond plaats over de mogelijkheden rondom afscheid nemen. Lonneke de Vrij en Janita Bom van Uitvaartbegeleiding Omzien vertellen u die avond er heel graag over.

We komen er immers allemaal een keer voor te staan: iemand in je naaste omgeving komt te overlijden en op het moment van overlijden moeten er dan in een paar dagen tijd veel keuzes worden gemaakt. Zoals: begraven of cremeren? Waar opbaren? Een groot of juist een klein intiem afscheid? In een kist of juist niet?

Heel veel beslissingen zijn er dan te maken, terwijl uw hoofd daar lang niet altijd naar staat, u bent immers net geconfronteerd met het verdriet. Natuurlijk wilt u de juiste keuzes maken en alles zoveel mogelijk doen volgens zijn of haar wensen. Maar weet u die eigenlijk wel? Hoe fijn zou het zijn als u er al eens met hem of haar over gesproken heeft of dat de wensen zijn opgeschreven. Dan kunt u met een gerust hart recht doen aan die wensen, zonder u zorgen te maken of u het wel goed doet.

Of andersom: u staat zelf op een punt in uw leven dat de dood niet meer iets heel onwerkelijks en onrealistisch is, niet meer iets van de verre toekomst. Dan wilt u wellicht dat uw nabestaanden duidelijk weten wat uw wensen zijn, mocht het inderdaad zo ver zijn, en wilt u ze daarmee ontzorgen.

Informatie
Maar welke keuzes zijn er te maken? Waar zou u vooraf over na kunnen denken? Dat vertellen Lonneke en Janita u die avond: over waar u allemaal aan moet denken, over wat er allemaal mogelijk is, wat de regels zijn en wat de bijbehorende kosten zijn. Dat geeft dan wellicht een aanzet om er met uw naasten over te praten of om uw wensen op te schrijven (dat kan bijvoorbeeld in een zogenaamd ‘wensenformulier’). Vaak geeft dat rust en duidelijkheid vooraf en zeker op het moment van overlijden.
En natuurlijk is het dan geen vaststaand feit. Wensen kunnen immers in de loop van de jaren veranderen en ook de mogelijkheden breiden zich steeds meer uit. Ook over die nieuwe mogelijkheden vertellen Lonneke en Janita graag.

Wat kunt u deze avond verwachten?
Vanaf 19.10 uur is er een inloop met koffie en thee in de ruimte achter de rouwhuiskamers van Omzien uitvaartbegeleiding, Wilhelminastraat 64a in Fijnaart, waarna om 19.30 uur de avond zal beginnen. Allerlei onderwerpen rondom afscheid nemen komen aan bod, zoals: mogelijkheden van opbaren, bijzonder rouwvervoer, voorbeelden van kisten en rieten manden, locatie van afscheid nemen, duurzame uitvaart, natuurbegraven, kosten van een uitvaart etcetera.
Natuurlijk is er tussendoor ruimte voor vragen en voor de meer persoonlijke vragen kunt u na afloop Janita of Lonneke één op één aanspreken. Deze avond is gratis, u hoeft zich niet op te geven en iedereen is welkom. Ook als u verzekerd bent bij een uitvaartverzekering (zoals Dela) bent u van harte uitgenodigd.

Liever een persoonlijk gesprek?
Mocht u niet naar deze inspiratieavond willen of kunnen komen, maar wel over uw wensen in gesprek willen dan kunt u natuurlijk altijd even bellen. Dan maken we een afspraak en komen we een keertje bij u thuis langs. Ook dat gesprek is natuurlijk vrijblijvend en kosteloos.

Lonneke en Janita zien er naar uit u op woensdagavond 10 april te ontmoeten! Heeft u nog vragen, dan kunt u hen bereiken via 06-23427930.

Advertenties