Skip to main content

Informatieve avond over bijen, biodiversiteit en het gevaar van de Aziatische hoornaarInformatieve avond over bijen, biodiversiteit en het gevaar van de Aziatische hoornaar
Ned. Bijenvereniging
Bijen en het gevaar van de Aziatische Hoornaar

Op donderdag 18 april organiseren de Klimaatburgemeesters Moerdijk, Pascal Rijnart en Yvonne Peters, voor alle geïnteresseerde inwoners een informatieve avond over bijen, biodiversiteit en het gevaar van de oprukkende Aziatische hoornaar.
Imker Henk Boot van Imkerij de Hill uit Etten-Leur zal een interactief verhaal presenteren over het belang van bijen en biodiversiteit. Henk werkt al jaren samen met de bekende Zevenbergse imker Wim Rijnart, oud-docent van het Markland College.
Na de pauze gaat de Heijningse imker van imkerij De Rashoeve, Peter van Rugge, uitleg geven over het gevaar van de Aziatische hoornaar, een invasieve exoot die een grote bedreiging vormt voor onze bijen, hommels en andere insecten. Daarmee dus ook voor de voedselvoorziening van de mens. Hij zal ons vertellen hoe je deze hoornaar kunt herkennen en wat je zelf kunt doen. Zodat we samen dit gevaar in de kiem kunnen smoren. We hebben daarbij uw hulp nodig!
Vanuit de gemeente zal de beleidsmedewerker Landschap en biodiversiteit, Wouter van As, aanwezig zijn.
We starten om 19.30 uur. Inloop is vanaf 19.00 uur waar u ook onze Moerdijkse imkers en andere natuurorganisaties kunt treffen. De avond zal rond 21.30 uur afgelopen zijn, waarna de imkers van imkerij De Rashoeve een honingproeverij verzorgen.

Adres: Kerkstraat 23, 4761 CA Zevenbergen
Graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., vanwege beperkte plaatsen.
Voor wie meer informatie wil: https://hoornaar.eu

Advertenties