Skip to main content

Jack Krougman benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-NassauJack Krougman benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Foto Jan Gorter
Als erkenning voor zijn onschatbare bijdrage aan de lokale voetbalgemeenschap is Jack Krougman benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zijn toewijding aan de sport en zijn onbaatzuchtige inzet voor anderen zijn de pijlers waarop deze eer is gebaseerd.

Vanaf het allereerste moment dat Jack zijn voet zette op het gras van voetbalvereniging FSV, later bekend als v.v. De Fendert, was het duidelijk dat hij zijn roeping vond in het ondersteunen van anderen op het veld. Als een ware voortrekker maakte hij deel uit van het bestuur, waar hij in 1993 zijn eerste stappen zette als bestuurslid Algemene Zaken. Maar Jack ging verder dan de normale speeltijd! Zijn cruciale rol bij de fusie van FSV en Kaaise Boys tot v.v. De Fendert in 2011 was van onschatbare waarde. Zoals een wijze voetbalcoach eens zei, draait het allemaal om teamwork en Jack heeft dat principe tot in de kleinste details begrepen.

Steunpilaar
Echter, Jack was niet alleen een kracht in de bestuurskamer. Hij was ook de onbetwiste leider van het eerste elftal. Serge Palings omschreef Jack als de steunpilaar van het team. Hij was er altijd, zonder een training of wedstrijd over te slaan. Jacks toewijding kende geen grenzen. En laten we ook niet vergeten hoe Jack na de wedstrijden als een bezige bij de kleedkamer opruimde en ervoor zorgde dat het sportpark er altijd tiptop uitzag.

Teamgeest
Hij was niet slechts een teamcaptain, maar ook een beheerder van het sportpark, een materiaalman en een ware heer. Zoals de legendarische voetbalcoach Johan Cruijff ooit zei: "Alleen kun je niets, je moet het samen doen." Jack heeft op indrukwekkende wijze laten zien wat echte teamgeest betekent.

Advertenties