Skip to main content

Jeudkamp VV De Fendert weer terug van weggeweest

Sportiviteit en gezelligheid op Fijnaarts voetbalveldJeudkamp VV De Fendert weer terug van weggeweest
Deelnemers van het VV De Fendert Jeugdkamp 2023
“Nederland Oh Nederland… jij bent een kampioeoeoeoeoen!” De tekst van deze hit van André Hazes uit 1988 kennen we allemaal wel. Hiermee zongen we het Nederlands Elftal in dat jaar naar de overwinning van het Europees Kampioenschap. Hoe toepasselijk is het dan ook dat het organisatiecomité van Voetbalvereniging VV De Fendert 35 jaar later als thema 'Helemaal Hollands' heeft gekozen.

Het voetbaljeugdkamp in Fijnaart is al heel lang iets waar de jongste spelertjes altijd naar uit kijken. Lekker voetballen, gezellig spelen met elkaar, eten en drinken, een beetje keten en slapen in een tent op het voetbalveld; welk kind wil dat nou niet? Na een aantal jaren van afwezigheid, door de maar al te bekende reden, was het jeugdkamp van VV De Fendert tijdens het afgelopen Hemelvaartweekend weer helemaal terug. 54 kinderen uit de teams van de JO9 - JO11 en de MO11 hebben deelgenomen aan dit sportieve en gezellige evenement.

Spannend
Natuurlijk is het ook heel spannend om op kamp te gaan. Voor veel kinderen is het een nieuwe ervaring. Maar dit jaar had ook de organisatie te maken met wat gezonde nervositeit. De leiding bestond namelijk uit een afvaardiging vanuit alle deelnemende voetbalteams. Er waren veel ouders die zich hadden opgeworpen als vrijwilliger om te helpen bij de activiteiten, nachtbewaking of als cateringmedewerker tijdens het ontbijt. Naast veel ouders waren het vooral ook de meiden van de MO17-1 die het echte kampgevoel hebben overgebracht. Zij waren echt onmisbaar bij de begeleiding door mee te doen met de spelletjes, lekker de kinderen bezig te houden en vooral ook door het zingen van kampliedjes! Alle kinderen weten inmiddels wat er “Daar boven op die berg…” staat!

Nederlands
Nadat de tenten waren opgezet, de luchtbedden waren opgepompt, de slaapzakken waren uitgerold en de geheime voorraden snoep en chips in de tenten waren verstopt, was het tijd om echt te beginnen. Alle kinderen werden in teams verdeeld en ieder team was vernoemd naar een Nederlandse provincie. De bijbehorende provincievlaggen zijn door de deelnemers zelf gemaakt en we kunnen wel concluderen dat deze vlaggen een stuk creatiever zijn dan de echte.

Tijd voor actie! Een heus voetbaltoernooi stond op het programma. Korte wedstrijdjes tegen elkaar in de zon. De zwetende deelnemertjes en de enthousiaste leiding zorgden voor een drukke, maar enorm gezellige middag. En als er even een korte pauze was, dan nog rolde de bal… elke vrije minuut werd benut om een balletje te trappen. Dat verveelde echt nooit!
Na het uitdagende voetbaltoernooi waren de benen al moe, maar iedereen ging door, door met de Vossenjacht. Het volledige elftal aan vossen had zich prachtig uitgedost in het thema 'Helemaal Hollands'. Van een boerengezin met trekker en boerin met kaas, tot zwervers en schaatsers zonder ijs; er waren allerlei Hollandse figuren aanwezig in Fijnaart.

Feestavond en -nacht
Na de Vossenjacht was er heel even tijd om de vermoeide beentjes wat te laten rusten tijdens een spelletje Bingo, maar al gauw zweepte DJ Ronald de kinderen weer op tijdens de discoavond. Daar hebben de kinderen hun laatste restje energie eruit geperst en het dak ging eraf in de kantine. Er werd volop gedanst en gezongen. De kampleiding stond versteld van de TikTok-dansmoves van de meiden, maar zeker ook van de jongens! Gelukkig werd er ook regelmatig een 'simpele' polonaise ingezet en kon de kampleiding ook aanhaken.
Uiteindelijk was het bedtijd. Tanden poetsen in de kleedkamers en dan de slaapzakken in. En kamp is geen kamp als er niet eerst nog wat wordt gekletst en gegiecheld voor het slapen gaan. De nachtwakers zijn menigmaal voor het spreekwoordelijke lapje gehouden. Doen alsof je slaapt als ze voorbij komen en daarna vrolijk weer verder fluisteren. Na een korte periode van totale stilte, op een paar nachtelijke plasjes van net te veel limonade na, gingen omstreeks 06:15 de eerste tentritsen weer open en werd alweer gevraagd om een bal.

Eierrace
Na een overheerlijk ontbijt stond er een Zeskamp op het programma. Het waren vooral de vermoeide koppies die opvielen tijdens deze activiteit, maar een oudhollandse eierrace maakte nog wel veel indruk bij de deelnemers.
Als afsluiting was er nog een stoepkrijtchallenge, waar de kinderen zich nogmaals van hun meest creatieve kant konden laten zien. Daarna was het echt tijd om het tentenkamp weer af te breken en voldaan, maar vooral moe naar huis te gaan. VV De Fendert en alle kinderen kunnen terugkijken op een zeer geslaagd jeugdkamp. De organisatie wil dan ook graag iedereen bedanken die zich hiervoor heeft ingezet en dan met name de sponsors: AWF Diervoeders, Slagerij Otto, Bakkerij Sonneveld, DJ Ronald van Kouteren, Rijwiel Tour Club 'De Fatuur' en Arno Wisse Vloeren en Trappen.

Karin Haverkamp-Groeneveld
Dennis Palache

Advertenties