Skip to main content

Jeugd- en Sportvereniging De Kieviten viert 75-jarig jubileum met eerbetoon aan toegewijde vrijwilliger

Bart Goudriaan ontvangt een koninklijke onderscheidingJeugd- en Sportvereniging De Kieviten viert 75-jarig jubileum met eerbetoon aan toegewijde vrijwilliger
De Jeugd- en Sportvereniging De Kieviten vierde op 8 december een mijlpaal van onschatbare waarde: haar 75-jarig bestaan. Een moment van glorie en feestelijkheid werd gevierd, en te midden van dit jubileum werd door Aart-Jan Moerkerke, de burgemeester van de gemeente Moerdijk, een opmerkelijk individu in het bijzonder belicht: Bart Goudriaan, een toegewijde vrijwilliger die zich decennialang onvermoeibaar heeft ingezet voor deze vereniging.

Bart Goudriaan, geboren en getogen met een passie voor de vereniging, werd op jonge leeftijd besmet met het enthousiasme voor sport en betrokkenheid bij De Kieviten. Zijn reis binnen de vereniging begon als lid rond zijn zesde levensjaar en vanaf dat moment heeft hij het 'Kievitenvirus' altijd met zich meegedragen.

Zijn betrokkenheid binnen de vereniging is bewonderenswaardig en uitgebreid. Tussen 1994 en 2001 bekleedde Bart de functie van secretaris bij De Kieviten. Hoewel hij een korte periode buiten beeld was toen de korfbaltak ophield te bestaan, bleef hij verbonden met de vereniging door zijn dochter Lisanne te ondersteunen bij het turnen. Uiteindelijk werd hij overgehaald om terug te keren naar het bestuur en vervulde van 2011 tot 2014 opnieuw de rol van secretaris, gevolgd door het voorzitterschap; vanaf 2014 tot heden.

Zijn bijdragen aan de vereniging zijn veelzijdig en omvatten notuleren tijdens vergaderingen, correspondentie behandelen, subsidieaanvragen voorbereiden, communicatie met de gemeente, netwerken, organisatie van evenementen zoals de Avondvierdaagse, redactiewerk voor het clubblad, verkoopacties, ondersteuning bij wedstrijden en nog veel meer.

Naast zijn inzet bij De Kieviten was Bart ook tussen 2002 en 2018 bestuurslid van Korfbalvereniging VIOS Willemstad. Hij bekleedt momenteel (sinds 2017) het secretariaat van de Soos Fijnaart. Bovendien was Bart van 2018 tot 2020 speaker tijdens de jaarlijkse Oranjeloop in Fijnaart en verrichtte hij vrijwilligerswerk bij het jeugdkamp van basisschool De Springplank.

Zijn toewijding en enthousiasme zijn de motor geweest achter vele initiatieven en ontwikkelingen binnen deze verenigingen. Bart staat bekend om zijn vermogen om anderen te motiveren, zijn humor, eerlijkheid en positieve kijk op het leven.

Burgemeester Moerkerke: “Het is dan ook met groot genoegen dat Bart Goudriaan vandaag wordt geëerd met een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander der Nederlanden. Deze onderscheiding weerspiegelt zijn onschatbare bijdrage en toewijding aan de gemeenschap en het verenigingsleven.

Tijdens deze viering van 75 jaar Jeugd- en Sportvereniging De Kieviten, laten we allen een moment nemen om Bart Goudriaan te eren en zijn buitengewone toewijding aan de vereniging en de gemeenschap te erkennen. Zijn toewijding is een voorbeeld voor velen en zijn nalatenschap zal onuitwisbaar blijven binnen de harten van degenen die hij heeft geïnspireerd en geholpen gedurende al die jaren.”

Advertenties