Skip to main content

Jeugdkamp vv De FendertJeugdkamp vv De Fendert
Linda de Winter
Afgelopen vrijdag stroomde het sportpark van vv De Fendert vol met jeugdleden van de voetbalteams van JO9, JO10, JO11 en MO11. In totaal 56 kinderen die vol spanning uitkeken naar dit weekend. Een weekend vol verrassingen, want wat er stond te gebeuren was voor hen nog geheim gebleven.

De kinderen hadden doorgekregen in welke kleur zij dit weekend gekleed moesten gaan, op die manier zagen ze gelijk bij aankomst bij wie ze in het team zouden zitten. Zo zagen ze ook twee oudere leden in de kleur van hun team staan. Elk team werd namelijk begeleid door twee enthousiaste leden uit MO20 en JO19. De kleuren van hun outfit representeerden een land dat deelneemt aan het EK Voetbal. Voor het thema van dit jaar was namelijk, hoe kan het ook anders, het EK gekozen!

Kleis Kruis openende het jeugdkamp met een welkomstwoord aan de kinderen, begeleiders en ouders. Vervolgens kon het programma van start gaan met de zeskamp. Dit jaar had de zeskamp ook een aantal voetbalonderdelen, namelijk de snelheidsmeter, voetbalsokken versieren en latje trap. Ook was er een vliegend tapijt, werd er zakgelopen met het team in een Big Bag en gingen de skilatten onder om in estafettevorm zo snel mogelijk heen en weer te gaan. Leuke onderdelen waar het teamgevoel gelijk werd gecreëerd.

Om weer energie op te doen voor de volgende activiteiten was er wat vrije tijd en voor iedereen friet met een snack.

’s Avonds gingen de teams met hun begeleiders van het sportpark af om in een bepaald gebied in Fijnaart op zoek te gaan naar acht vossen in de kleuren van de teams. Ze moesten eerst op zoek naar hun eigen vos en vervolgens konden ze op zoek naar de andere vossen. Dit moesten ze wel zo onopvallend mogelijk doen want als ze gesnapt zouden worden door de scheidsrechter, dan volgde een gele kaart. De scheidsrechter reed op zijn fiets door het gehele gebied, dus hij kon zomaar ergens opduiken en blies hij op zijn fluitje? Dan was je gesnapt! Bij de vossen kon je een kaartje halen met een letter en met al die kaartjes kon er een woord gevormd worden: DOELPUNT. Als extra uitdaging moesten ze na het vinden van alle vossen met de gevonden letters nog zoveel mogelijk andere woorden maken.

Om 21:00 uur ging in de kantine het scherm aan, want de wedstrijd Nederland tegen Frankrijk werd gespeeld en met al die voetballiefhebbers bij elkaar werd deze wedstrijd natuurlijk met z’n allen gekeken. Voor de kinderen toch wel een hele ervaring zo’n wedstrijd met alle anderen kijken op een groot scherm! Na de gelijkstand werd er nog een klein feestje gevierd, maar toen was het tijd om tanden te poetsen en de luchtbedden in de tentjes op te gaan zoeken. Er werd eerst nog gezellig wat gekletst en gelachen, maar toen vonden de nachtwakers het toch wel tijd dat iedereen zou gaan slapen. De eerste ritsen van de tenten gingen om 5 uur alweer open… Voetbalkleding werd aangetrokken en tot het ontbijt werden er onderling al wedstrijdjes gespeeld.

Na een heerlijk ontbijt werd het spel Ren je rot gespeeld. Zo snel mogelijk met je team het goede antwoord op de vraag weten en dan rennen naar het juiste vak. Dit was gelijk een goede warming-up voor het voetbaltoernooi dat hierna gepland stond. Zeven korte wedstrijden werden er onderling gespeeld en de vier scheidsrechters voor deze wedstrijden waren leden van JO12-1. Mooi om te zien dat er zoveel leden betrokken willen zijn om dit jeugdkamp tot een succes te maken voor iedereen! Na dit uitdagende voetbaltoernooi was het tijd om een groepsfoto met elkaar op de tribune te maken. Als traditie werd er afgesloten met wat leuke liederen die samen werden gezongen. Zo had de organisatie tijd om alle punten van de onderdelen bij elkaar op te tellen om te zien welk team op welke plaats was geëindigd. Alle kinderen kregen een mooie medaille als herinnering en de begeleiders een schaal met het nummer van de plaats waarop ze zijn geëindigd. Tot slot werden de begeleiders van JO19 en MO20 in het zonnetje gezet met een presentje om ze te bedanken voor dit mooie weekend met elkaar.

Daarna was het echt tijd om het tentenkamp weer af te breken en allemaal, een ervaring rijker, naar huis te gaan. VV De Fendert en alle kinderen kunnen terugkijken op een zeer geslaagd jeugdkamp. De organisatie wil dan ook graag iedereen bedanken die zich hiervoor heeft ingezet en dan met name de sponsors: Brouwerij De Toekomst, AWF Diervoeders, Ruigenhil, Bakkerij Nagelkerke, DA Drogisterij & Parfumerie Fijnaart, Inprevo en Rijk Zwaan.

Linda de Winter

Advertenties