Skip to main content

JeugdvissenJeugdvissen

“Wij als Jeugdbestuur zijn ontzettend blij en trots als wij terugkijken naar het zomerkampioenschap van onze jeugdvissers”, aldus Martin Kannekens namens het Jeugdbestuur van hengelsportvereniging ’t Schietertje. Er zijn ontzettend veel positieve reacties van deelnemers, ouders, familieleden of voorbijgangers op de avonden zelf geweest. “Het was ontzettend leuk om te doen en wij hopen dat wij het volgend jaar weer kunnen organiseren”, zegt Martin.

De jeugdafdeling binnen ’t Schietertje is enorm gegroeid. “Wij waren ontzettend trots op onze 60 jeugdleden, maar inmiddels tellen wij al ruim 160 jeugdleden!” Ze komen niet allemaal uit Fijnaart; er zijn ook jeugdleden uit omliggende dorpen als Willemstad, Heijningen, Klundert en Zevenbergen. Het Jeugdbestuur is enorm trots op deze groei, wat gedeeld wordt door het Algemeen Bestuur van ’t Schietertje. “Het Algemeen Bestuur steunt ons als Jeugdbestuur in alles wat wij doen. Hier zijn wij heel dankbaar voor”, vertelt Martin trots.

Het Jeugdbestuur ziet en hoort dat veel van de jeugdleden ook in hun vrije tijd veel aan het vissen zijn. Dat geeft een enorm goed gevoel, waardoor het Jeugdbestuur nog enthousiaster is geworden en nog veel meer wil gaan organiseren: “Vorig jaar hebben wij voor het eerst in de herfstvakantie individuele wedstrijden op de zaterdagochtend gehouden. Dit beviel heel goed. Helaas hebben wij toen 1 wedstrijd moeten annuleren i.v.m. de weersomstandigheden. Dit jaar willen wij weer 2 individuele wedstrijden gaan organiseren”, vertelt Martin.

Hij vervolgt: “Wij willen op zaterdag 22 oktober om 09:45 uur de loting laten plaatsvinden en dan van 10:30 uur tot 12:00 uur een wedstrijd vissen aan de Prinses Christinastraat. Ditzelfde willen wij op zaterdag 29 oktober doen. Elke geviste wedstrijd kent een dagwinnaar. Het zijn dus individuele wedstrijden en geen kampioenschap zoals het zomerkampioenschap.”

Alles valt en staat met de interesse vanuit de jeugdvissers, maar vooral met het weer. Als je graag mee wilt doen, meld je dan aan via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aan zodat het jeugdbestuur weet wie er allemaal komen vissen.

Tot slot heeft Martin nog een advies voor kinderen die af en toe met vriendjes gaan vissen:  “Dan is het verstandig om in het bezit te zijn van de gratis jeugdvergunning.” Deze jeugdvergunning is nog steeds voor alle kinderen tot 14 jaar (peildatum 01-01-2022) GRATIS aan te vragen via de website van hengelsportvereniging ’t Schietertje:  https://hetschietertje.mijnhengelsportvereniging.nl/vispas/jeugdvergunning-2021.html. Ook staat de link op onze Facebookpagina Jeugdvissen t Schietertje en op Instagram.

Met deze vergunning kunnen de kinderen vissen in onderstaande wateren:

- Viswater bij de Waterwijk aan de Prinses Christinastraat

- Viswater bij het vierkantje aan de Zilvermeeuw

Advertenties