Skip to main content

JO12-1 van VV De Fendert Pakt de Titel!JO12-1 van VV De Fendert Pakt de Titel!
Jo12-1 na de beslissende wedstrijd tegen WVV
Wat een feest, mensen! De JO12-1 van VV De Fendert heeft het voor elkaar gebokst: ze zijn kampioen geworden! En hoe! Met een mix van talent, teamwork, en inzet hebben onze jonge helden de derde periode laten zien wat ze in huis hebben!

De Weg Naar Succes

Het seizoen begon zoals elk ander, met de goede hoop dat dit misschien wel hét jaar zou zijn. De jongens van de JO12-1, de coaches Kleis en Arno, maar ook de trainers en begeleiders Ruud, Angela en Peter gingen ervoor. De trainingen werden altijd heel goed bezocht. Niks was ze te gek, zelfs nieuwe ballen werden aangeschaft! De yell werd nu en dan aangepast indien nodig. Periode 3 moest het toch echt gaan lukken! Wedstrijd na wedstrijd klom het team hoger op de ladder. De supporters – ouders, grootouders, vrienden – stonden elke zaterdag langs de lijn, weer of geen weer, om hun helden aan te moedigen. Vijf onverslagen wedstrijden achter elkaar! Voor elk punt is gevochten! Zelfs tijdens de les op school werd het gelijkspel afgelopen week tussen Klundert en RSV uitgebreid besproken en groeide het zelfvertrouwen nog meer.

De Bepalende Match

En toen was daar die ene wedstrijd afgelopen zaterdag. Als ze de drie punten mee zouden nemen naar de Fendert, was het kampioenschap beslist. Onze JO12-1 speelde tegen WVV ‘67 uit in Woensdrecht. Het leek alsof de hele Fendert uitgelopen was om aanwezig te zijn bij dit historische duel. De spanning was om te snijden, maar onze jongens probeerden toch het hoofd koel te houden. Helaas kwamen ze al snel met 1-0 achter. Maar ze lieten de kopjes niet hangen en kwamen gelukkig al snel weer op gelijke stand na een mooi doelpunt van Job, die ondanks een geblesseerde voet maar bleef gaan. Na een mooie pass van Ayden op Tijn, zorgde Tijn fenomenaal voor de 1-2 voorsprong. Helaas scoorde WVV net voor rust de gelijkmaker.

Dus tijd voor de coaches, ranja en dextro in de rust om weer vol goede moed aan de tweede helft te kunnen beginnen. Aanvoerder Dylan hield goed het overzicht en door de sterke verdediging van Loek, Noud, en Finn kwam WVV niet echt meer in de buurt van de goal. Na een paar mooie acties met Niek op links, Marijn op rechts en Irfaan als sterke kracht in het midden, moest die bal er toch een keer in... Iedereen ging dan ook uit zijn dak toen Tijn de 2-3 scoorde. De overwinning kwam steeds dichterbij maar WVV gaf zich niet snel gewonnen.

Na heel veel mooie reddingen van onze superkeeper Jens, en veel geknepen-billen-momenten bij het publiek, maar zeker ook bij Kleis en Arno, floot de scheidsrechter eindelijk het eindsignaal.

Wat een ontlading na deze spannende wedstrijd! De mannen konden elkaar eindelijk in de armen vallen. Kampioenen! Wat een feest! De champagne vloeide volop en “We are the champions” galmde uit de box op het veld. Er was zelfs een hele mooie kampioensschaal geknutseld waar de jongens dankbaar mee op de foto wilden. Ook in de kleedkamer en in de douche ging het feest nog lang door met het geluid op 10! Terug in Fijnaart moest het succes natuurlijk ook nog gevierd worden. In de kantine ging de friet met frikandellen er wel in bij onze verse kampioenen!

Hoe Nu Verder?

Benieuwd geworden naar dit dream-team? Aanstaande zaterdag spelen ze de laatste periodewedstrijd thuis in de Fendert om 10 uur. Komt dat zien! Het belooft een mooie pot tegen de Klundert te worden. Gaat het ze lukken om 7 wedstrijden op rij ongeslagen te blijven? Laten we een luid applaus geven voor onze kampioenen, de JO12-1!


Annemarie Houbraken namens de fanclub van JO12-1

Advertenties