Skip to main content

Jurgen van Hoof rooft trofee in de Kempen

Golfkamp in de Kempen:Jurgen van Hoof rooft trofee in de Kempen
organisator Luuk, rover Jurgen en bijna-ambulance gast Rene
Driewerf hoera! Nee, niet vanwege Koningsdag maar vanwege golfdag. Blijmoedig laten uw joviale Fendertsmannen® huis & haard achter om met elkaar te golfen. Vandaag alleen maar winnaars: de winnaar van de vorige wedstrijd, hij-die-niet-genoemd-mag-worden was niet van de golfpartij.

Hij-die-niet-genoemd-mag worden mocht voortvloeiende uit huwelijkse voorwaarden namelijk mee met het Corinavriendenenvriendinnenweekend. Organisator Luuk Frijters toont ambitie door een buitenlandse golfexpeditie te organiseren naar de Steenhoven Country Club in de Belgische Kempen. Het land van de Bokkenrijders, een roversbende die huishield in de 18e eeuw. Nu we bij toeval toch in de geschiedenis zijn aanbeland: Lao-Tse is niet meer. Althans uw Fendertsmannen® hebben de wijsheden van Lao-Tse ten grave gedragen. De queeste naar nieuwe wijsheden en inzichten bracht de Fendertsmannen® onverwachts dicht bij huis en wel bij de befaamde Fijnaartse filosoof Piet Frijters (1919-2001): “Het gaat allemaal om de duit en de fluit”. Nimmer was een wijsheid minder toepasselijk op uw Fendertsmannen® dan deze! Vaarwel Lao-Tse, welkom Piet!

Terug naar de golfkamp in de Kempen. De golfballen om in te slaan op de driving range waren gratis voor de Fendertsmannen. Behalve voor Peter Rutters. Voor Peter waren de oefenballen voor niks. Ben Lauwers raakte op de driving range ernstig geblesseerd aan zijn hamstring. Paracetamol, Ibuprofen en andere zware pijnstillers werden ingezameld onder zijn golfvrienden. Met een prijzenswaardige prestatie tot gevolg: Ben werd niet laatste. En een birdie! Bas van Oosten zit er hélemaal doorheen. De overstap naar de Wouwse vreet aan Bas. Echter geen haar op zijn hoofd die eraan denkt de spijtoptantenroute naar Bergvliet te volgen. Olaf Roks leek wat afgevallen te zijn. Tenminste als je hem goed bekijkt terwijl Olaf en profile aan de bar staat te wachten. Na hertelling werd wederom de scorekaart van Arjan Leijten bijgesteld. Dit keer van 39 naar 25 punten. Golfzakenman Robert Moorman introduceerde de Axglo e5 elektrische follow-me trolley. Gelijk een Turks echtpaar bewogen Robert en zijn follow-me golftrolley door de baan. Axglo hobbelde steevast zes meter achter Robert aan en Robert keek af en toe om ter controle. Anton Verhagen was de voorafgaande avond op tijd vertrokken uit de tenniskantine ter voorbereiding op de golfkamp. Had hij beter niet kunnen doen: achtste. Nu hij-die-niet-genoemd-mag worden vandaag een functie elders heeft nam Martin van Diepen de honneurs waar. De vieze-voorzitter bracht gaaf golfweer en een poëtische, passievolle prijsuitreiking. Ben Vos kwam weer eens flink tekort (let op deze spitsvondige woordgrap van uw trouwe golfverslaggever) om de hoofdprijs te pakken. Vieze-Fendertsman Robby Haverkamp maakt furore als 21+filmdistributeur voor mentaal sterke mannen. Met een simpel Whatsappbericht kunt u zich op een van zijn exclusieve distributiekanalen abonneren. Ook Wim van Alphen introduceert een nieuw fenomeen in de baan: gaslighting (niet te verwarren met gaslighter) leidend tot een gevoel van verwarring en onzekerheid en uiteindelijk emotionele en mentale uitputting bij zijn flightgenoten. In de baan lijkt Rene Consenheim altijd dichterbij een telefoontje naar 112 dan bij een podiumplaats. Niets is minder waar! Rene pakt de derde prijs. Genealogisch (niet te verwarren met gynaecologisch) onderzoek van uw trouwe verslaggever leert dat Luuk Frijters een volle kleinzoon is van de befaamde Fijnaartse filosoof Frijters. Luuk pakt vandaag echter niet de duit, althans niet de gouden duit. Nieuws omtrent zijn fluit past niet in het karakter van dit artikel. Om met Ernest Hemingway te spreken: “I drink to make other people more interesting”. Analoog aan deze lijfspreuk bleef Jurgen van Hoof de voorafgaande avond lang hangen in de tenniskantine. Om vervolgens gelijk Hugo, de vermaledijde leiders van de Bokkenrijders, op brutale wijze de blinkende bokaal weg te roven voor de ogen van zijn golfvrienden.

Advertenties