Skip to main content

Kaartverkoop Shrek de Musical met ‘sneak preview’ gestart

Cast en ensemble maken indruk tijdens presentatieKaartverkoop Shrek de Musical met ‘sneak preview’ gestart
Foto: Jan Gorter
Een luid applaus ontvingen de cast- en ensembleleden van Muziekvereniging Oranjevaan afgelopen zaterdagmiddag. In de theaterzaal van De Parel in Fijnaart gaven zij een voorproefje op Shrek de Musical die van 24 tot en met 27 oktober in de sporthal van het evenementengebouw wordt opgevoerd. Tegelijk ging de kaartverkoop van start. Ook staat de eerste aflevering online van een podcastserie over Shrek de Musical in Fijnaart.

De ‘sneak preview’ werd geopend door regisseur Jan Willem van Bodegom. Hij deed allereerst uit de doeken hoe Shrek op het pad van Oranjevaan was gekomen. “Twee jaar geleden brachten we Oorlogswinter in de openlucht. Tijdens het opbouwen vroeg ik de mannen van licht en geluid of zij nog een idee hadden voor een nieuwe productie. Het liefst een familievoorstelling die voor jong en oud leuk is. Onze, inmiddels vaste, geluidsman Levi Sahalessy kwam met Shrek op de proppen. Ik kende wel de animatiefilms, maar kende de musical niet. Op YouTube vond ik de Broadwayversie en was meteen verkocht. Dit is zo’n grappige voorstelling met mooie muziek en leuke liedjes. Hier moeten we Fijnaart van laten genieten.”

Luxe zitplaatsen
Shrek de Musical wordt van 24 tot en met 27 oktober gespeeld in de sporthal van De Parel, die wordt omgebouwd tot een theaterzaal. Dankzij een tribune met 738 luxe zitplaatsen kan iedereen genieten van de prachtige muziek, decors, kleding, licht en geluid. Kosten noch moeite worden gespaard om er vier schitterende voorstellingen van te maken. Ruim veertig cast- en ensembleleden zingen, acteren en dansen op het toppen van hun kunnen. De muziek wordt gespeeld door vijftig topmuzikanten. Het is overigens vrij uniek dat een orkest van deze omvang een musical begeleidt.

Drie nummers
Tijdens het gratis voorproefje zongen cast en ensemble drie nummers uit de musical. Zij werden daarbij begeleid door pianist Dennis Heijmans. Wouter Klijnsmit beet het spits af. In Shrek de Musical speelt hij Heer Farquaad, de heerser van Duloc die zo graag koning wil worden. In ‘De Ballade van Farquaad’ bezong Wouter op humoristische wijze zijn levensverhaal. In de musical speelt het ensemble onder andere de sprookjesfiguren die door Farquaad uit zijn land zijn verdreven. Hun ellende bezongen de sprookjesfiguren in ‘Een Vreselijk Verhaal’, waarbij Koen Lutgendorff als Pinokkio een speciale vermelding verdient. De handen gingen helemaal op elkaar voor Jordy Marijnissen (Shrek), Melany Comperen (prinses Fiona) en Lars van Wing (Ezel). Zij maakten veel indruk met het prachtige pauzefinalenummer ‘De Held’. Cast en ensemble van Oranjevaan lieten zien en horen dat ze over meer dan genoeg kwaliteit beschikken om er vier grandioze voorstellingen van te maken. Zeker als de muziek straks gespeeld wordt door een groot harmonieorkest.

Kaartverkoop
De ‘sneak preview’ was tevens de aftrap van de kaartverkoop van Shrek de Musical. Ter plaatse konden de eerste tickets bemachtigd worden. De kaarten zijn verkrijgbaar via www.musicalshrek.nl en bij Bloemsierkunst Nieuwkoop, Molenstraat 27 in Fijnaart. De kaarten worden op stoelnummer verkocht. Iedereen kan dus zelf vooraf bepalen waar hij of zij wil zitten.

Podcast
In aanloop naar Shrek de Musical wordt ook een podcastserie gemaakt. De hosts Stefan Lankhuizen en Jan Willem van Bodegom ontvangen wekelijks enkele deelnemers aan de productie. Zaterdag is de eerste aflevering gelanceerd. De podcasts zijn te beluisteren via je favoriete podcastplatform of via www.musicalshrek.nl Kijk ook op deze website voor alle verdere informatie over de hilarische musical.

Advertenties