Skip to main content

Klankbord namens Fijnaart?

Wist je dat iedereen uit Fijnaart automatisch lid van de vereniging Dorpstafel Fijnaart is?



Klankbord namens Fijnaart?
Vanuit de vereniging worden de zogenaamde Dorpstafels georganiseerd en op deze manier hebben we direct inspraak binnen het gemeentehuis. Een Dorpstafel is bedoeld als het klankbord van de gemeenschap. Hiermee kunnen we dus meepraten over de ideeën en plannen van het gemeentebestuur. De Dorpstafel geeft ons de mogelijkheid om direct met de medewerkers van de gemeente te communiceren.

Zo zijn er via de Dorpstafel al meerdere wensen van de Fendertse gemeenschap tot ontwikkeling gekomen. Bijvoorbeeld de vernieuwing van de fietspaden aan de 'nieuwe weg' (Appelaarsedijk) en de aanpassingen voor fietsers/schoolverkeer aan de Dreef. Maar ook nieuwe ideeën zijn volop in ontwikkeling zoals snelheidsbeperkende maatregelen op de Molenstraat en het 'vergroenen' van de dorpskern en omliggende gebieden. Het laatste om hittestress en wateroverlast in de toekomst te verminderen. We praten inmiddels ook al drie jaar mee over de invulling het nieuwe vitale centrum. Op deze manier ontvangt de gemeente rechtstreeks input van de gemeenschap en wordt het nieuwe centrum ook echt van ons.

Oude mannen club?
Zoals gezegd is iedereen in het dorp geheel gratis lid! Maarrrr… wij zoeken nieuwe actieve deelnemers die meedoen aan de Dorpstafel of in haar werkgroepen. Er is een werkgroep Klimaatbestendig en een Fysiek/Sociale werkgroep. Voor de jongeren; laat je niet beïnvloeden door het plaatje! Wij zijn op zoek naar constructieve, frisse en zeker ook jonge inbreng tijdens de Dorpstafel en in het bestuur. Zo houden we ons dorp aantrekkelijk voor jong én oud. Daarnaast willen we ook actuele thema’s met zoveel mogelijk inwoners van 'De Fendert' delen, bijvoorbeeld door deze Dorpstafels in de vorm van een thema-avond te organiseren. Natuurlijk zijn we al blij als je bij een van de volgende Dorpstafels aanwezig bent. Nog leuker zouden we het vinden wanneer je zou willen meedoen in het bestuur. Wij zoeken namelijk nieuwe bestuursleden, bijvoorbeeld een secretaris of een penningmeester. Deze werkzaamheden zijn niet moeilijk en uiteraard doen we het gezamenlijk. Met elkaar maken we het werk een stuk lichter.

Wil je meer weten of je gelijk aanmelden voor een leuke rol in het bestuur, mail dan met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Dus: “De Dorpstafel heeft jou nodig!” Tijdens vier Dorpstafels per jaar praten we direct met 'de Gemeente'. Zo dragen we samen bij aan alle plannen om het leven in ons mooie dorp, voor nu en in de toekomst leuk, mooi, groen, levendig… enz. enz. te maken en te houden. Help je mee?

Advertenties