Skip to main content

Kom naar de 4 mei herdenking in Fijnaart met je gezin.

Vrijheid geef je door van generatie op generatie.Kom naar de 4 mei herdenking in Fijnaart met je gezin.
Op 4 mei herdenken we alle burgers en militairen die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in Nederland of waar ook ter wereld zijn omgekomen. Deze dag staat in het teken van stilte, nagedachtenis aan en respect voor alle slachtoffers die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. In dit artikel vindt u meer informatie over de herdenking in Fijnaart en hoe u deze kunt bijwonen.

Op 4 mei herdenken we allen - burgers en militairen - die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties, in Nederland of waar dan ook ter wereld zijn omgekomen. Op deze dag staan we stil, zijn we stil en denken we aan alle slachtoffers die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid.

Om 19.00 uur begint de herdenking in De Dorpskerk in Fijnaart en wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Simone Ewijk zal tijdens deze herdenkingsdienst voor muzikale bijdrage zorgen. Als u niet fysiek aanwezig kunt zijn, kunt u de uitzending live volgen via de link www.pknfijnaart.nl/online-kerkdienst (of klik op 'online kerkdienst' op de homepage).

Om 19.30 uur vertrekt de stille tocht naar het oorlogsmonument bij de Rooms-Katholieke begraafplaats, begeleid door muziekverenigingen de Unie, Oranjevaan en Showband Heijningen. Op de begraafplaats zullen we de Last Post beluisteren en 2 minuten stil zijn ter nagedachtenis van de slachtoffers. Daarna wordt het Wilhelmus gespeeld en gezongen en volgt het leggen van kransen en bloemen.

We hopen dat u en de kinderen uit ons dorp zullen komen om deze herdenking bij te wonen. Vrijheid is kostbaar, kwetsbaar en niet vanzelfsprekend en daarom mogen we deze dag niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Na afloop is er gelegenheid om samen een kopje koffie te drinken in de Jacobushof.

U bent allen van harte welkom om deze herdenkingsdienst bij te wonen. Er worden geen persoonlijke uitnodigingen verstuurd.

Advertenties