Skip to main content

Koningsspelen Het Kompas

Vrijdag 19 april heeft basisschool Het Kompas meegedaan aan de Koningsspelen.Koningsspelen Het Kompas
In groepjes werden de sport- en spelonderdelen uitgevoerd.
Traditiegetrouw vinden de Koningsspelen plaats op de laatste vrijdag voor Koningsdag, maar gezien de meivakantie is het feest verplaatst naar vrijdag 19 april. Dit jaar gingen alle kinderen op ‘ontdekking’, het thema van de Koningsspelen. Actief bewegen is niet alleen belangrijk, maar ook leuk.

Door de ouderraad was een sportief programma in elkaar gezet. Gezien de slechte weersomstandigheden moest het buitenprogramma iets worden aangepast, maar gelukkig konden we terecht in het Pestalozzihuis.
Naast de sport- en spelonderdelen was er ook een voetbalclinic, gegeven door een enthousiaste vader en met hulp van vrijwilligers. Juf Lisanne van unit 1 heeft iedereen aan het dansen gekregen tijdens een leuke dansclinic. Er werd door iedereen vrolijk meegedanst op het liedje ‘Daba Die Daba Daa’, het nieuwe Koningsspelenlied.
Al dat sporten en dansen kost natuurlijk de nodige energie, dus werd er in de pauze heerlijk gesmuld van een gezond tussendoortje.
De ochtend werd afgesloten met een dansoptreden voor alle ouders in de aula van school. Nadat alle kinderen hun welverdiende medaille hadden gekregen, kon de meivakantie beginnen.

Advertenties