Skip to main content

Koos Tak genomineerd voor "Vrijwilliger van het jaar"Koos Tak genomineerd voor "Vrijwilliger van het jaar"
't Schietertje Fijnaart

Koos Tak is donderdagavond 25 mei tijdens de Algemene Ledenvergadering van Sportvisserij Zuidwest Nederland bij de verkiezing 'Vrijwilliger van het jaar' genomineerd. De benoeming tot 'Vrijwilliger van het jaar' ging naar een andere vereniging.

Wij waren als vereniging van mening dat Koos om onderstaande reden 'Vrijwilliger van het jaar' moest worden.

Koos is lid van het bestuur van de Fijnaartse Hengelsportvereniging 't Schietertje uit Fijnaart. Inmiddels is hij hierbinnen actief vanaf 1996. Hij bekleedt de functie van tweede Penningmeester. Dit betekent dat hij ondersteuning levert aan de eerste Penningmeester tijdens de wedstrijden met het ontvangen van het inschrijfgeld. Daarenboven zet hij getrouw al vele jaren het wedstrijdparcours uit voordat de wedstrijd begint: wanneer iedereen nog onderweg is, loopt hij al langs de waterkant om de voorbereidingen te treffen. Hij maakt onderdeel uit van de onderhoudsploeg rondom het viswater van 't Schietertje. Dat wil zeggen dat hij gaat maaien, zwerfvuil langs de visplaatsen opruimen en takken van de bomen snoeien. Zijn er eenmalig klussen zoals visuitzet of braderie-ondersteuning dan is hij gegarandeerd ook van de partij. En dit alles ondanks zijn versleten knieën. En als laatste maar zeker niet het minste is hij viscoach, die tijdens het jeugdseizoen zijn uiterste best doet om alles mee in goede banen te leiden. En uiteraard de jonge vissertjes bijstaat om de fijne kneepjes van het vissen en het omgaan met de natuur en de vissen te leren.

Koos is iemand die zich altijd bescheiden opstelt en het liefst op de achtergrond blijft. Maar hij levert zijn bijdrage op zijn manier. En dat waarderen we ten zeerste. Hij luistert goed. En als hij een taak op zich neemt, dan voert hij deze altijd getrouw uit. Iemand die al zoveel jaren actief op een positieve meedoet binnen de vereniging verdient het beslist om ook zijn moment van aandacht te mogen ontvangen en voor een keer in het
zonnetje te staan.

Koos werd samen met 7 anderen van de in totaal 61 aanwezige hengelsportverenigingen in Geertruidenberg door middel van een bos bloemen gewaardeerd en bedankt voor zijn inzet. Koos heeft hiermede ook de Hengelsportvereniging 't Schietertje op een geweldige manier uitgedragen. Bedankt Koos, voor alles wat jij voor ons doet en hebt gedaan!

Advertenties