Skip to main content

Let the game begin

De Fendert loopt uit voor de vrijdagmiddagbingoLet the game begin

Het is stil in de tent, muisstil. ‘Nummer 40’, schalt er plotseling hard door de microfoon, waarna een hoopvolle opwinding door de tent golft. Driftig en vol goede moed speuren de vele aanwezigen de kaarten voor hun neus af en worden de eerste getallen afgestreept.

Het is vrijdagmiddag half twee en de jaarlijkse bingomiddag is weer begonnen. Vanaf één uur loopt het dorp al uit, want je moet er op tijd bij zijn om een plek te bemachtigen. Bingo spelen is namelijk hip en modern. Het beeld is vaak, dat het spelen van dit gezelschapsspel voornamelijk is weggelegd voor de iets oudere medemens. Het tegendeel is echter waar! Veel pubers, millenials en bijna vijftigers (of ietsje daar voorbij) hebben zich op de stoelen neergevlijd. Bingo is voor iedereen. Tijd om te keuvelen is er nauwelijks, want de getallen volgen elkaar in rap tempo op. Het is aanpoten. Dit, in combinatie met de tropische temperatuur in de tent, zorgt ervoor dat er heel wat voorhoofden en oksels met de bingoboekjes drooggewapperd moeten worden.

En bingo gaat met de tijd mee. Er staat geen charmant ratelend ballenmolentje meer voorin de tent, maar een automatische bingomachine die met 1 druk op de knop het volgende getal op een groot display tovert. Sommige dingen veranderen gelukkig niet: het kaartje trekken bij gelijktijdige bingo, de roep om een liedje te zingen bij een valse bingo en een lekker snackje verzorgd door de Fendertse Hoeve in de pauze. En natuurlijk de sfeer! Het is gezellig, er wordt veel gelachen en door sommige deelnemers worden mooie bedragen gewonnen. Want uiteindelijk hoopt iedere deelnemer toch met een prijs naar huis te gaan. Volgend jaar: nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Advertenties