Skip to main content

Leuke activiteiten voor de vissende jeugd en voor de scholenLeuke activiteiten voor de vissende jeugd en voor de scholen
't Schietertje Fijnaart
Wij gaan de laatste weken voor de zomervakantie tegemoet. Voor je gevoel duren de weken naar een vakantie toe altijd heel lang. Ook wij kennen dat gevoel.
Dit jaar kunnen wij die tijd tot aan de zomervakantie en daarmee het Zomerkampioenschap Jeugd met hele leuke gratis activiteiten vullen.
 
Zo mogen wij voor het eerst met 8 jeugdleden gaan Bellyboaten. Wij en ook onze jeugdleden zijn heel benieuwd hoe dit gaat en hoe gezellig de dag zal gaan worden. Dit zal plaatsvinden op zaterdag 8 juni a.s. in de haven van Hank.
 
Op zaterdag 15 juni a.s. mogen wij voor de 2de keer met 8 jeugdleden gaan Haaivissen op de Noordzee. Vorig jaar was dat een enorm succes en konden de begeleiders en de schipper het amper bijhouden de gevangen haaien te meten, laat staan ze op de foto te zetten. Na zo'n enorm succes kunnen wij de mogelijkheid om het dit jaar weer aan te bieden natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan.
 
Op vrijdagavond 5 juli a.s. zal de eerste wedstrijd van het Zomerkampioenschap Jeugd weer plaatsvinden aan ons viswater aan de Prinses Christinastraat/Westkreekweg. Tijdens de viswedstrijd is het kleine stukje Prinses Christinastraat thv het viswater met toestemming van de gemeente voor zowel onze, maar vooral voor de veiligheid van de Jeugdleden, afgesloten. Dit zal voor alle jeugdviswedstrijden zijn die aan ons viswater worden gehouden, dus zowel het Zomerkampioenschap als ook de individuele Herfstwedstrijden en de Voorjaarswedstrijden.
 
Ook dit jaar mogen wij weer Schoolvislessen gaan geven aan de groepen 8 van Basisschool Kindcentrum de Springplank en Basisschool IBS de Fijne Aarde. Superleuk dat wij dit al een aantal jaren mogen doen. Wij hebben er heel veel zin in.
 
Op vrijdag 7 juni zal De Springplank als eerste in de ochtend theorieles krijgen van een Vismeester met als ondersteuning leden van het Jeugdbestuur van 't Schietertje. In de middag zal het geleerde in de praktijk worden omgezet. Hopelijk zal onder toeziend oog van de Vismeester, leden van het Jeugdbestuur en de vrijwilligers van 't Schietertje veel vis gevangen worden.
 
Net voor het einde van het schooljaar op vrijdag 21 juni mag groep 8 van De Fijne Aarde onder ons toeziend oog genieten van een ochtend praktijk en een middag vissen aan de waterkant. Wij zijn ontzettend blij dat wij dit allemaal mogelijk kunnen maken. Dit is alleen mogelijk door de inzet van het Jeugdbestuur, de vrijwilligers, onze sponsoren en Sportvisserij Zuidwest Nederland.
 
Inmiddels zijn de welbekende borden met het verzoek om de hondenpoep op te ruimen weer geplaatst. Het zou ontzettend fijn zijn als er de komende weken en maanden rekening mee gehouden kan worden. Dit scheelt ons als Jeugdbestuur een hele hoop tijd omdat wij het dan niet elke week hoeven op te ruimen. Wij merken dat het al steeds minder wordt en daar zijn wij heel blij mee. Ook namens de kinderen bedankt. Zij genieten van een leuke middag of avond aan de waterkant zonder dat zij met die viezigheid thuiskomen.
 
Het Jeugdbestuur is opnieuw uitgenodigd door Sportvisserij Zuid West Nederland om op donderdag 30 mei vragen over ons Jeugdbeleid te beantwoorden. Wij blijven groeien en zetten in op de jeugd, die de toekomst is.
 
Wij kijken uit naar ontzettend leuke activiteiten met onze jeugd en de groepen 8 van de Basisscholen in Fijnaart.

Advertenties