Skip to main content

Lokaalredacteur begint musicalmagazineLokaalredacteur begint musicalmagazine
Jan Willem van Bodegom en de cover van de eerste Musical Mag.
Nederland kent veel musicalliefhebbers, maar het genre had in ons land tot nu toe geen eigen glossy. Onze plaatsgenoot en redacteur van Fijnaart Lokaal, Jan Willem van Bodegom, brengt daar verandering in. Hij trekt de stoute schoenen aan en brengt in eigen beheer het magazine Musical Mag. uit. Het blad is vanaf nu online te bestellen.

Van Bodegom is naast een groot musicalliefhebber ook ervaren in de journalistiek en het uitgeven van gedrukte media. “In mijn journalistieke loopbaan heb ik diverse musicalartiesten mogen interviewen. Door die gesprekken kreeg ik alleen maar meer waardering voor hun talent en keihard werken. Ik vond het een eer om hen een podium op papier te geven. Dat kan ik nu gelukkig opnieuw doen”, aldus de uitgever die bovendien musicals regisseert bij muziekvereniging Oranjevaan uit Fijnaart.  

Verzot op musicals
Nederland is verzot op musicals. Dat blijkt wel uit het grote aantal verkochte kaarten en dat bijvoorbeeld Soldaat van Oranje – De Musical al ruim dertien jaar draait. Toch was er tot nu toe geen gedrukt magazine over dit genre. Dat verbaast ook de initiatiefnemer van Musical Mag. “Natuurlijk worden we dankzij diverse musicalwebsites op de hoogte gehouden van de laatste musicalnieuwtjes. Maar een tastbaar blad met verdiepende interviews en fraai afgedrukte foto’s was er tot nu toe niet. De hoogste tijd om daarin verandering te brengen, want zeg nu zelf: musical, dat verdient een magazine!”

Pakt flink uit
In de eerste editie pakt Musical Mag. meteen flink uit met interviews met onder andere Brigitte Heitzer, Soraya Gerrits, Nandi van Beurden, Sita Vermeulen, Shanna Slaap, Dana van der Geer, Elindo Avastia en Jon van Eerd. In het blad komen de musicals MAMMA MIA!, De Tocht, Pretty Woman, Rapunzel, Pietje Bell en de Bende van de Zwarte Hand, Komedie over een Bankoverval, Disney Winnie de Poeh, Piaf en 40-45 voorbij. 

Musical Mag. is vanaf nu te bestellen via www.musicalmag.nl

Advertenties