Skip to main content

Lucky Luuk wint wilnis!

Draait het allemaal om de fluit en de duit?



Lucky Luuk wint wilnis!
Een foto om in te lijsten!

In tegenstelling tot zijn broer is Luuk wat onstuimig. Nee, beter gezegd; onaanstuurbaar. Luuk is ook graag van huis. Festivals, Bereboot, massagesalons, golfbanen, et cetera. Over dat golfen wil ik het met jullie even hebben. De rest kan namelijk absoluut geen kwaad. Goed als jullie weten aan welke dubieuze invloeden jullie gevoelige zoon blootstaat tijdens het golfen.
Om mee te beginnen; Robby Haverkamp. Bijna buurman. Deelt zelfgemaakte Dextro’s uit... Zodra Robby kan trekt hij Luuk mee. Naar beneden. Robby eindigde in de golfstrijd op Wilnis als laatste.
Mario Sonneveld en Peter van der Eijck werden door organisator Olaf Roks (waarover later meer) als gastspeler uitgenodigd. Soort reünie van Fendertsmannen II (waarover later ook meer). Maar kunnen eigenlijk niet mee met het hoogstaande niveau in de eredivisie van het Fijnaartse golf.

Later is nu: Olaf Roks. Voorheen voorzitter van de inmiddels vergane drankzuchtige Fendertsmannen II en fervent speciaalbierliefhebber. Vult, non-conformist als hij is, het golfprijzenpakket met bier in plaats van met wijn. Boekt een bekoorlijke baan waarop Luuks golfvrienden nog nooit hebben gespeeld. Wel langer rijden dan het reglementair vastgestelde maximale uur. Dat krijg je met zo’n non-conformist. Zou Luuk nooit doen.
Ger Tegelaar slaat erop los. Niet zijn vrouw maar zijn golfbal. Die kerel staat elke dag ergens op een golfbaan en wint naar eigen zeggen mooie prijzen. Vandaag niet, Ger werd negende.
Bas van Oosten ging op Golfpark Wilnis geestelijk gebukt onder zijn schuldenlast. Bas golft namelijk met zijn Wouwse golfvrienden om geld. En verliest. En je kunt maar beter wel betalen op de Wouwse! Wie herinnert zich niet de daar aangetroffen martelcontainer? Achter hole 11 volgens mij. Geen zorgen om de tenen of vingers van Luuk. Luuk staat dik in de plus. Want het draait op Wouwse Plantage allemaal om de duit en de fluit.
Ook Rene Consenheim gaat van golfbaan naar golfbaan. Maar is nu meer bezig met de festiviteiten rondom de 60e verjaardag van zijn vrouw Caroline en werd zevende (de uitnodiging volgt in een latere editie van deze krant).
Ben Vos dan. Rare gast. Gaat liever ergens privé sushi eten dan met Luuk naar de Bereboot. Boekt in een vliegtuig stoelen met extra beenruimte. Koekkoek. Uit de buurt blijven is mijn advies.
Lex van Dis vindt jullie andere zoon wél leuk. Hoe Lex over jullie dochter denkt vertelt hij niet. Hou haar voor de zekerheid maar bij hem weg. Lex sloeg de longest.
Over Toon Nuiten is in deze krant al veel geschreven. Te veel. Veel te veel. Toch jammer voor Toon dat hij tegen het einde van het golfseizoen de felbegeerde beker langzaam uit zijn zicht ziet verdwijnen…
Dankzij de (vereiste) serene rust en het hoge tempo van zijn flightgenoten kon Martin van Diepen zich volledig op zijn eigen spel focussen. Die golffocus bracht Martin het brons, een plaats hoger dan Toon en daarmee op de koppositie in het klassement. Mevrouw van Diepen glimt nu nog harder van trots dan de grondig opgepoetste wisselbeker.

Het zilver van Wilnis gaat naar Wim van Alphen. Zet Wim net als vorig jaar een eindspurt in naar de felbegeerde titel Fendertsman van het Jaar? Het derde kampioenschap op rij?
Over prestaties en trots gesproken: jullie bloedeigen zoon Luuk. Volstrekt waardeloos in de Fendertkwis (daarom mag hij nooit met jullie meedoen) maar geniaal in de golfstrijd. Dan draait het niét om de duit en de fluit. Het draait om de hole! In de hole! Bijna 40 punten (39 dus). Wie wil er nu niet zo’n zoon? Formidabele victorie. Een complimenteuze knuffel waard tijdens jullie eerstvolgende kaartavond.

Advertenties