Skip to main content

LUUK LACHT IN DELFLAND

Ben Vos pakt koppositie in algemeen klassementLUUK LACHT IN DELFLAND
Luuk (met pet) lacht wel en Robert (met bril) niet
Uw Fendertsmannen® startten hun welverdiende meivakantie uiteraard niet met vrouw & kinderen maar met elkaar. En wel op Golfbaan Delfland, de grootste Pay & Play baan van Zuid-Holland. De golfbaan bestaat uit een 27-holes Championship Course en een 9-holes par 3 Challenge Course. Een ogenschijnlijke oase van rust in de gemeente Midden Delfland. De vele waterpartijen en glooiende greens zorgen voor een uitdagende baan voor zowel de beginnende als de ervaren golfer. Robert Moorman tekende voor de organisatie…

Bij aankomst in het clubhuis leek de organisatie in tegenstelling tot wat je van Robert kunt verwachten, goed uitgevoerd. De baan was daadwerkelijk gereserveerd op de juiste dag en het juiste tijdstip. Er stond in het clubhuis zelfs een mooi welkomstbord voor de Fendertsmannen®. Koffie, thee en een lekkernij werden geserveerd en scorekaarten uitgedeeld. Zelfs de loting van de flightindeling verliep vlekkeloos.
Uw Fendertsmannen® blijven innoveren, moet u weten, beste lezers. Werd bij de start van het seizoen uw vaste verslaggever vervangen door ChatGTP, nu is een logische vervolginnovatie geïmplementeerd: scouting voor senioren. Voor de golfers die niet meer mee kunnen, die uitdagende baanomstandigheden zoals in Delfland niet meer kunnen pareren, die op de teebox bezwijken onder de extreem hoge druk, die verward raken van de complexe inhoud van een golftas, die na het derde biertje al zitten te knikkebollen (of nog erger; zichzelf luidruchtig roemen). Juist voor hen die het nodig hebben is door de Fendertsmannen® een passend alternatief geïntroduceerd: scouting voor senioren. De aandachtige lezer zag het al jaren aankomen: Toon Nuiten en Lex van Dis mochten als eersten het Zwitserse zakmes in ontvangst nemen alvorens naar de Ardennen af te reizen voor een weekend met kampvuren, bonte avond en op tijd naar bed. De echte Fendertsmannen® reden naar Schipluiden.

Vertrouwenspersoon
Uw Fendertsmannen® zien ook de actuele trends rondom grensoverschrijdend gedrag, zoals seksuele intimidatie, ongewenste intimiteiten, discriminatie, pesten en agressie. Om elkaar te beschermen tegen deze psychosociale belasting is door de Fendertsmannen® beleid opgesteld. Belangrijk onderdeel van dit beleid is het aanstellen van een vertrouwenspersoon. Na ampel beraad in het clubhuis is besloten Ben Lauwers te benoemen tot vertrouwenspersoon van de Fendertsmannen®. Ben is namelijk zijn gehele leven ver weggebleven van dergelijk ongewenst gedrag én kan bovendien uitstekend een geheim bewaren. Ook u kunt uw hart luchten bij Ben via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ben Lauwers werd laatste op Delfland.
Organisator Robert werd een-na-laatste. Met name zijn tweede negen holes waren zwak. Bij de prijsuitreiking bleek de reden van zijn mentale ineenstorting.
Robby Haverkamp was in gedachten al bij de decadent luxe cruise die hij na de wedstrijddag gaat maken in de Adriatische zee. Focus Stanley, anders red je het niet in de baan! En zo geschiedde.
Bas van Oosten is al enige tijd van slag. Op zijn homecourse Bergvliet wil het alsmaar niet lukken en daarbuiten ook niet. Wat is er aan de hand Bas? Wil je een beroep doen op de vertrouwenspersoon?
Jurgen van Hoof heeft inmiddels zijn golftas teruggevonden. Na de overgebleven broodjes en fruit van zijn vorige wedstrijd (oktober 2022) uit zijn tas gehaald te hebben liet Jurgen zich op Delfland van zijn beste kant zien: achtste plaats.
René Consenheim had kennelijk onvoldoende injectiedoping bij zich. Waar hij zich vorig seizoen al spuitend naar grote hoogten sloeg, blijft René nu ver achter. Meer needle spiking voor René dus.

Voorbereiding
We naderen de betere helft van de Fendertsmannen. Na uitvoerig onderzoek blijkt dat de bovenste helft van het dagklassement één essentiële eigenschap in het gemeen heeft: voorbereiding. Goede voorbereiding. Gedegen voorbereiding.
Zo is Wim van Alphen op Zuid-Spaanse golfhoogtestage geweest bij onze tijdelijk geëmigreerde Fendertsman Ger Tegelaar. En gelijk de hertog van Alva pakt Wim op overtuigende wijze de zesde plaats.
Op de vijfde plaats vinden we Olaf Roks. Zijn voorbereiding is niet duidelijk geworden alhoewel het zich laat aanzien dat de weegschaal kennelijk geen onderdeel is van zijn gameplan. Over gameplannen gesproken; desgevraagd berichtte Arjan Leijten als volgt: “In aanloop naar de wedstrijd neem ik vooral vitamine B6 in”. Vitamine B6 reguleert de werking van bepaalde hormonen en is nodig voor de groei, de bloedaanmaak en een goede werking van het immuunsysteem en het zenuwstelsel. Niet onbelangrijk in de baan. Maar als je er teveel van inneemt krijg je last van tintelingen, Arjan! En zo geschiedde: met tintelende voeten liep Arjan door de baan. Een pilletje minder had hem waarschijnlijk meer punten opgeleverd. Arjan werd vierde.
Martin van Diepen bereidt zich zeer onorthodox voor: Shih Tzu. Verzorgen -in het geval van Martin verwennen- van deze handzame hond geeft mentale rust in de baan. Niet onbelangrijk. En hoe groter de verwennerij, hoe groter de mentale rust. Dus behalve wassen en borstelen zijn hondenkleertjes en dito inloopkast aan de orde.
Ben Vos is in de baan helemaal terug van weggeweest. Klein van stuk, groot van geest zullen we maar zeggen. Zijn voorbereiding blijkt even drastisch als eenvoudig: Ben is gestopt met seks (waarschijnlijk is de waarheid andersom: seks is gestopt met Ben). “Onthouding leidt niet af maar geeft juist focus”, aldus Ben. En stabiliteit; Ben werd vorige wedstrijd derde. Met zijn tweede plaats pakt de silver fox vandaag de leiding in het algemeen klassement met het stellige voornemen deze koppositie niet meer prijs te geven. Zolang zijn onthouding voortduurt…
En dan de dagwinnaar met de meest effectieve voorbereiding: Luuk Frijters. Luuks voorbereiding tart de grenzen van uw voorstellingsvermogen. Luuk liet voorafgaande aan de wedstrijd over zich lopen. Letterlijk. In Rotterdam. En hard. Keihard. Door een Thaise. Een hardhandige massage bracht Luuk dit happy end. Met maar liefst 39 punten laat Luuk eenieder ver achter zich; een topprestatie!
Gedegen voorbereiding dus, beste lezers. Organisator Robert kan dat beamen; hij realiseerde zich tijdens de tweede negen dat hij de prijzen thuis in de gang had laten staan. Tsja, voorbereiding Robert…

Advertenties