Skip to main content

Martin en Annemieke Kannekens vrijwilligers van het jaarMartin en Annemieke Kannekens vrijwilligers van het jaar
Sportvisserij Zuidwest Nederland
Op donderdagavond 30 mei waren Martin en Annemieke uitgenodigd voor de Algemene Ledenvergadering van Sportvisserij Zuidwest Nederland om vragen m.b.t. de Jeugd te beantwoorden. Tenminste dat dachten ze… wat ze niet wisten is dat ze in het zonnetje gezet zouden worden.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering wordt namelijk ook de Vrijwilliger van het Jaar, soms ook meerdere, in het zonnetje gezet. Zelf hebben ze de afgelopen jaren al meegeholpen om Rien en Koos in het zonnetje te zetten.

De vergadering ging van start en ineens kwam de Vrijwilliger van het Jaar als onderwerp aan de beurt en werden Martin en Annemieke naar voren geroepen. Ben van den Bos van Sportvisserij Zuidwest Nederland vertelde aan Martin en Annemieke en aan de aanwezigen in de zaal waarom zij waren genomineerd.

“De focus bij dit echtpaar is volledig gericht op het jeugdvissen. Alles draait bij dit koppel om het jeugdvissen, waarbij ieder kind zich welkom voelt. Met als doel dat ieder kind geniet van het vissen en de natuur, de omgang met andere kinderen en tenslotte een brede glimlach op het gezicht heeft. Dit koppel heeft naar onze mening een dusdanige positieve bijdrage aan het jeugdvissen geleverd in de vereniging, in de Gemeente en in de regio, dat de vissport een boost heeft gekregen. Zij hebben een andere manier van kinderen benaderen. Geen enkel kind wordt vergeten aan de waterkant. Wanneer er een wedstrijd plaatsvindt en ouders, maar ook de opa’s en oma’s hun stoeltje meebrengen naar de waterkant, wordt het een gezellig evenement. De Jeugd, Kijk- en Doedag en het Haaivissen van Sportvisserij Zuidwest Nederland, maar ook het schoolvissen zijn enorme succesnummers. Ook het welzijn van de vissen wordt voortdurend benadrukt. De inzet en gedrevenheid die Martin en Annemieke hebben is ongekend. In 2017 hadden wij 9 jeugdleden en nu meer dan 200 jeugdleden. En dat alles met de slogan 'zien vissen is doen vissen'."

Na het voorlezen van de mooie woorden die door het Bestuur waren geformuleerd werd hen medegedeeld dat zij met volle overtuiging werden uitgeroepen als vrijwilliger(skoppel) van het jaar 2024. Zelf verbaasd, bescheiden en vol terechte trots kregen beide een Oorkonde voor Vrijwilliger van het jaar 2024 uitgereikt met daarbij een envelop en een mooie bos bloemen. Beide waren enorm overdonderd en hadden dit absoluut niet zien aankomen.

Martin en Annemieke zijn heel dankbaar met de onderscheiding. Zij geven echter aan dat zonder de steun van het Bestuur, alle vrijwilligers, alle jeugdleden en sponsoren het nooit zo'n groot succes had kunnen worden. Ook willen zij Sportvisserij Zuidwest Nederland bedanken voor alle hulp en mogelijkheden. Het begint met iemand die een enthousiast idee heeft en eindigt met een groep mensen die er met volle overtuiging voor willen gaan.

Advertenties