Skip to main content

MARTIN MEESTER IN WIND EN WEER!

Toon toeterend door dorp?



MARTIN MEESTER IN WIND EN WEER!
Martin van Diepen ontvangt op een windovergoten Cromstrijen de felicititaties van Lex van Dis
Tsja, wat is erger; toeterende Turken of een toeterende Toon? Sinds het Ronse golfweekend staat Toon Nuiten aan top in het algemeen klassement. Kan Nuiten in Numansdorp deze koppositie vasthouden?

Lex van Dis organiseerde de laatste wedstrijd voor het welverdiende zomerreces. Dit keer bleven uw intens beminde Fendertsmannen® dicht bij huis. Nalatige Lex had reeds vele maanden van te voren passende starttijden en weercode geel op Cromstrijen gereserveerd. Jawel, Numansdorp, aan de overkant van de brug. Weercode geel vanwege harde winden. Trouwe lezers onder u voelen nu een flauwe grap over het darmgestel van enkele niet nader te noemen Fendertsmannen® aankomen. Maar nee, niet meer, uw golfverslaggever poogt uw lokale krant op een hoger literair niveau te tillen. Dus staat niet de flatulentie centraal maar de wind van de weergoden. Harde wind verhoogt de toch al niet milde moeilijkheidsgraad van het edele golfspel. Uw onversaagde golfadonissen beklagen zich echter niet. Immers, zoals de stoïcijnse filosoof Epictetus al in de eerste eeuw na Christus schreef: “Remember, it is not what happens to you, but how you react to it that matters.”

En juist op zo’n dag onderscheidt kwaliteit zich. Fijnaarts beste golfer ooit doorkliefde steevast de meest scherpe windvlagen. Sterker nog, beste lezers, Martin van Diepen is meester van de luchtstromen: tegenwind, zijwind, meewind, natte wind, het maakt Martin niets uit, hij benut elke vlaag in zijn voordeel. Martin wint de eerste prijs. En de Neary. Mevrouw Van Diepen, u kunt -nee, u moet- hartstikke trots zijn op uw zoon! Op de tweede plaats vinden we Ger Tegelaar. Zijn permanente zomerverblijf op villapark Bergvliet legt Ger geen windeieren. Olaf Roks hoort men zelfs boven de wind uit. De wedstrijd op de hem meer dan bekende baan ging Olaf voor de wind. Wim van Alphen vangt veel wind en wint daarom vandaag niet. Ondanks -al nippend aan een biertje- de aanmoedigingen van zijn broer Ger vanaf het terras op de kruising van holes 9 en 10. Op de dag waarop, naar later bleek, het Nederlands elftal de Turken belette al toeterend door stad en land te rijden, was het Fendertsmannen® golftiental niet in staat om Toon te onttoeteren. Met zijn vijfde plaats houdt Toon de wind eronder en consolideerde zijn toppositie in het klassement. Het onheil nadert uw habitat, beste lezers. Toon voortdurend toeterend door de Fijnaartse straten. Zijn Corientje hangt schaars gekleed uit het raam van de elektrische Volvo EX30 en gooit flyers met daarop de foto van Toon in uw voortuin met als onderschrift “'t is moeilijk bescheiden te blijven wanneer je zo goed bent als ik”. Dan toch maar liever toeterende Turken, nietwaar? Rene Consenheim had zich op de voorafgaande vrijdagmiddagborrel vol laten lopen. Gezien deze vrijdagse avonturen was niet alleen zijn aanwezigheid een verrassing, ook zijn zesde plaats! Wie wind zaait zal storm oogsten: zevende plaats voor Lex van Dis. Toch knap dat je op zo'n korte termijn nog een wedstrijd kunt organiseren, chapeau voor Lex! Voor Arjan Leijten stond de wind verkeerd. Arjan had “er helemaal geen zin in”, zo begroette hij een mede-Fendertsman die hij in de ochtend aan de Kadedijk ophaalde. Wellicht wordt het tijd om met alle winden mee te waaien, Arjan. Robby Haverkamp moest deze maand in de golfbaan (net als thuis) genoegen nemen met slechts één hoogtepunt: de longest drive. Tsja Robby, op naar de volgende maand dan maar…
O ja, en Ben Vos speelde ook mee: pleasures, when they go beyond a certain limit, are but punishments (Marcus Aurelius).
De Fendertsmannen wensen u een warme, nee een hete zomer toe gevuld met plezier en perspectief. Tot slot nog een wijze quote van Abraham Lincoln ter overdenking: “The trouble with quotes on the internet is that you can never know if they are genuine.”

Advertenties