Skip to main content

Memorabel machtsvertoon Toon Nuiten

Kanarie in kolenmijn faalt:Memorabel machtsvertoon Toon Nuiten
Hagelslag top drie. De publiciteitsschuwe organisator Ben Vos bleef zorgvuldig buiten beeld
Het was geen lange koude winter. Het was een lange natte winter, vooral buiten. En eindelijk, eindelijk na 125 depressieve dagen gloort het jolijt en vertier voor uw dierbare Fendertse golfadonissen! Erop uit in de natuur, mooie slagen, lekker bier en foute humor.

Trouwe golffans kunnen het zich nog wel herinneren: de tumultueuze afronding van het golfseizoen 2023 vanwege frauduleuze puntentellingen door Arjan Leijten. Roemloos royement leek onafwendbaar…. Met zinderende spanning werd door de Fendertsmannen®, Arjan in het bijzonder, uitgekeken naar de jaarvergadering in januari. Na ampel beraad werd in vergadering bij acclamatie besloten Arjan (nog?) niet te royeren. Immers, uw Fendertsmannen® hechten enorm aan hun principiële waarden met betrekking tot diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid.  Terug naar de agendapunten; de puntentelling welteverstaan. Op voorspraak van voorzitter Toon Nuiten werd met algemene stemmen besloten dat met ingang van het nieuwe seizoen het inleveren van een scorekaart met onjuiste telling onvermijdelijk leidt tot diskwalificatie. Uw trouwe golfverslaggever verwacht stellig u dit jaar verschillende malen kond te doen omtrent deze nieuwe bepaling. Naast de gebruikelijke afspraken verwittigde voorzitter Toon Nuiten zijn golfvrinden nu ook het voorzitterschap van Sociëteit Gezelligheid veroverd te hebben. Macht erotiseert... Het duurt niet lang beste lezeressen totdat Toon Nuiten meer bijbaantjes heeft vergaard dan Hans Wiegel in zijn hoogtijdagen.

Regelneef Ben Vos organiseerde de eerste wedstrijd van 2024. Ten zuiden van Utrecht, gelegen naast de A27 met kasteel Heemstede (Ben memoreerde meer dan eens zijn persoonlijke herinneringen aan dit kasteel) als buurman, ligt De Utrechtse. Uniek feit: een baan die nog nimmer door een Fendertsman® werd gespeeld. Pittige maartse buien overvielen uw ballende boomers. Harde wind en vele volle hagelkorrels markeerden de veldslag om de blinkende bokaal. Veldslag? Zeg maar gerust hagelslag! De vingers van uw trouwe golfverslaggever verkrampten echter direct bij het vernemen van de uitslag in het clubhuis van de Utrechtse. En niet zomaar een beetje kramp. Intense kramp. Hevige kramp. Volledig kromgetrokken vingers die alle kanten op staan. Geen fysieke oorzaak, beste lezers maar een psychische oorzaak: moet ik deze uitslag nu echt publiek maken in deze krant? Moet ik deze man prijzen? Moet ik deze winnaar nu echt hulde en roem doen toekomen? Ik? Uw trouwe golfverslaggever heeft dit weekend serieus overwogen beide wijsvingers te laten amputeren op de huisartsenpost te Roosendaal om het schrijven van dit artikel te voorkomen (uw verslaggever hanteert het vermaarde doch onvolprezen tweevingersysteem). Want wat is er gebeurd? Toon Nuiten won de wedstrijd! De eerste keer dit decennium! Een unicum. Feyenoord werd deze eeuw vaker landskampioen dan Toon Nuiten winnaar. Winston Churchill voorspelde het al beste mensen: “success is stumbling from failure to failure with no loss of enthusiasm”. En zo geschiedde het. En hoe! Met 8 punten voorsprong op de nummer 2 én 2 bonuspunten voor de Neary en de Longest. Bookmakers gaan direct los: Toon Nuiten wordt Fendertsman® van het jaar 2024. U en ik moeten er niet aan denken wat dit met het zelfvertrouwen van Toon zou doen… Zijn houding… Zijn uitstraling…

Pascal Kreeft heeft afgelopen winterstop veel dierbaars verloren. Kilo’s welteverstaan. Dat kwam zijn golfspel ten goede. Lichtgewicht Pascal pakte de tweede plaats met in zijn kielzog Wim van Alphen. Lex van Dis diclofenacte zich naar de vierde plaats. Overloper Bas van Oosten profiteert qua golfspel niet van zijn hoogverraad: vijfde. Olaf Roks liftte niet mee op het succes van zijn flightgenoot Toon Nuiten. Normaliter wint Ben op overigens onverklaarbare (dubieuze?) wijze de wedstrijd die hij zelf organiseert. Dit keer niet, een eerloze zevende plaats. Arjan Leijten is recentelijk verlaten door zijn vrouw. Voor een lange reis naar Suriname. Samen met een vriendin. Tsja….Uw verslaggever heeft zich voorgenomen uiterst discreet te blijven over dit verleidelijke verblijf in Suriname. No juice. Luuk Frijters (een na laatste) en Peter Rutters (laatste) willen nooit meer in een flight met Ben.
De eerste wedstrijd van uw ballende boomers zit erop beste mensen. Volgende maand in deze krant antwoorden op alle vragen die u bezighouden: wordt Toon Nuiten de nieuwe premier? Wat deed Arjans vrouw in Suriname? Wanneer is het tweede Fendertse Wijnfestival®? Wordt zittend plassen verplicht? Wie wint de wedstrijd op Steenhoven (Mol, België)?

Advertenties