Skip to main content

Musicalfan Chelsea (9) mag gastrol spelen in Efteling musical CAROMusicalfan Chelsea (9) mag gastrol spelen in Efteling musical CARO
Stel je voor, je bent dol op musicals, je bent een dagje uit naar de Efteling en vind dan ineens foldertjes met de mededeling dat de Efteling kinderen zoekt voor een gastrol in de musical Caro die gespeeld wordt in het Efteling theater. Dat overkwam de 9-jarige Chelsea. Haar ouders vonden dit een mooie gelegenheid om Chelsea meer zelfvertrouwen te geven in wat ze graag doet waarna ze zich inschreef, “ik vond het superspannend maar ook supercool!”

Het is typische de Efteling, kinderen eenmalig laten meedoen aan een musicalvoorstelling. Dit is iets wat ze al jaren doen. Onder anderen bij misschien wel de bekendste musical van het park, Droomvlucht, werd dit 11 jaar geleden al gedaan. Kinderen hoeven ook geen audities te doen, ze hoeven zich alleen maar in te schrijven. “Dat maakt het wel iets minder spannend dat je niet ook nog eens langs audities moet”. Verteld Chelsea.

Caro                                                                                                                                                                              Caro is een spectaculaire voorstelling. Het is een show die voornamelijk is gebaseerd op acrobatiek en dans. Caro vertelt het levensverhaal van Oscar, opgehangen aan het thema van de Stoomcarrousel, ‘de carrousel van het leven’. Het liefdesverhaal van Oscar en zijn geliefde Eva wordt in de voorstelling uitgebeeld door meerdere koppels; elk koppel beeldt een bepaalde fase van het leven uit. Hoofdrollen zijn er voor oonder andere Ivo Chundro en Laurie Reijs.

Spannende dag                                                                                                                                                                Op 7 oktober was het dan zo ver, de dag dat Chelsea in het grote Efteling theater mocht optreden. “Ik moest die dag eerst gewoon naar school, na school gingen we meteen naar de Efteling want ik moest er al om 16:15u zijn”, legt Chelsea uit. Dat de gastkinderen zo vroeg moeten zijn heeft er mee te maken dat ze in een paar uur tijd helemaal worden omgetoverd tot echte musicalsterretjes. “We hoefden niet te zingen of dansen, maar vooral met de hele groep samen over het podium lopen, spullen verplaatsen enzovoorts. We kregen ook leuke kledingsetjes aan. Ik had bijvoorbeeld een pak aan van het Carnaval Festival.” Na een repetitie moet er natuurlijk ook gegeten worden. “We gingen met z`n allen pizza eten voor de show, wat super gezellig en lekker was. Daarna gingen we ons klaar maken voor de show. Ik vond het heel spannend maar ook heel leuk.” De gastkinderen kregen ieder 2 gratis kaartjes om uit te delen aan iemand die naar ze kwam kijken. Dan was het eindelijk zover. Een spectaculaire, swingende musical voor een publiek van zo`n 1200 man. “Een hele belevenis en een mooie ervaring die Chelsea ook weer veel zelfvertrouwen kan geven”, legt moeder Agnes uit.

Sportief en energiek                                                                                                                                                                 Nu ze deze musical als gastrol heeft mogen beleven smaakt dat natuurlijk naar meer, “in januari wil ze nog heel graag mee doen met haar beste vriendin, ze komt daarom op een reservelijst te staan voor als er plek vrijkomt. Dit omdat de Efteling ieder kind de kans wil geven eens in een echte grote musical te spelen”, vertelt Chelsea`s moeder. Chelsea heeft een tijd lang bij de Roosendaalse musicalvereniging Sisa gezeten, ook lijkt het haar leuk om een keer mee te spelen in een Oranjevaan productie. “Ook paardrijden op mijn pony Odette en voetballen bij VV de Fendert vind ik super leuk. En ga ik graag naar musicals”, vertelt een enthousiaste Chelsea.

Zelfvertrouwen                                                                                                                                                                 Als ze haar zelfvertrouwen heeft en weet dat het niet erg is om fouten te maken kan en doet ze heel veel. “Daarom is dit artikel ook voor andere kinderen misschien een mooie inspiratiebron, blijf doen wat je leuk vind, het is niet erg om fouten te maken en geniet vooral van wat je allemaal kan”, wil Agnes andere kinderen graag meegeven. Ook heeft Chelsea zelf inspiratiebronnen, “Davina Michelle vind ik super! Ze heeft ADD, net als ik, maar door haar leer ik ook dat ik ver kan komen, en natuurlijk is Britt Dekker ook mijn idool. Ze houdt van paarden, heeft veel energie en kan ook nog eens acteren. Als je maar blijft geloven in wat je wil en kan kun je heel ver komen!”

Advertenties