Skip to main content

Na een halve eeuw, komt er een krachtige reünie aan.

Op zaterdagavond 7 oktober, zal Nico Beerendonk in de Bereboot een eerbetoon brengen aan de legendarische discotheek "Powerfull" uit FijnaartNa een halve eeuw, komt er een krachtige reünie aan.

Discotheek "Powerfull"die rond 1970 in de toenmalige "Witte Roos" hun eigen handgebouwde disco draaide. Hij zal dit doen door singles en lp's uit de jaren 60 en 70 te draaien uit zijn persoonlijke verzameling.

Laten we teruggaan naar die tijd, toen een groep jongeren uit Fijnaart besloot om zelf een discotheek te beginnen. Ze konden de draaitafels, luidsprekers en versterkers elders huren, en hun afspeellijsten werden samengesteld van nummers die ze op Radio Veronica en Radio Noordzee hoorden. De singles en lp's brachten ze mee uit hun eigen voorraad. De DJ's waren Wanny Haverkamp, Ad Haverkamp en Giel Frijters, Lauran Hamers was de manager, John Schuurmans verzorgde de verlichting, en Rinus van Loon was de technicus die ook de technische uitrusting verhuurde.

Nico Beerendonk was als jonge muziekliefhebber al bezig met muziek. Thuis had hij drie radio's in de keuken, schuur en zolder, allemaal afgestemd op Radio Veronica. Nico kende alle nummers uit de top 40 en was dolgelukkig met zijn eerste platenspeler. Zijn eerste lp was van Roy Orbison en zijn eerste single was van Sonny en Cher. Toen Nico 12 jaar oud was, mocht hij voor slechts 1 gulden naar binnen bij de Witte Roos om te luisteren naar de muziek van Powerfull.

Powerfull begon altijd met de kenmerkende tune van Radio Noordzee, het nummer "Man of Action". Nico raakte geobsedeerd door Powerfull en begon thuis hun stijl na te bootsen door muziek van de radio op te nemen met een cassette recorder en de jingles van Radio Veronica te mixen. Powerfull was bedoeld voor jongeren van 12 tot 16 jaar uit Fijnaart en omstreken, zodat ze van muziek konden genieten, aangezien ze nog niet in de cafés mochten komen. Dit was hun plek. Powerfull draaide zes jaar lang elke maand in de Witte Roos voordat ze ermee stopten.

In de tussentijd ontwikkelde Nico zichzelf als DJ en mocht hij muziek draaien in de Whiskey Four in Dinteloord. Hij wilde de opbrengst gebruiken om zijn eigen discotheek te bouwen. Echter, nadat Nico zijn gage had verdiend bij Whiskey Four, ging hij nog even naar de Bereboot en bleef er niets over van zijn verdiensten.

Tien jaar geleden kreeg Nico de drang om zijn geliefde Powerfull discotheek na te bouwen en optredens te verzorgen met zijn verzameling singles en lp's. In eerste instantie waren dit kleine optredens op verjaardagen en bij familie en vrienden. Het bleek een groot succes te zijn, en al snel kreeg hij verzoeken om elders op te treden. Nico huurde kostuums, bijvoorbeeld in de stijl van Roy Orbison en Elvis Presley, om zijn optredens authentieker te maken. Ook voegde hij entertainment toe, waaronder komische sketches waarbij veel gelachen kon worden. Hier kwam zijn vrouw Rieneke in beeld, die voorstelde dat ze samen als meneer en mevrouw "De Bock", geïnspireerd door Andre van Duin en Corrie van Gorp, zouden optreden. Ze kochten passende kleding en traden op bij een familiefeestje met een zwembad, waar het komische moment ontstond waarbij ze samen in het water vielen, wat een groot succes bleek te zijn.

Nico en Rieneke werden bekend in de regio en traden vaak op bij verschillende evenementen, waaronder op 30 september in de Graanbeurs op de Dag van de Ouderen.

Nico ontdekte op Facebook dat Rinus van Loon, de man die vroeger verantwoordelijk was voor de techniek bij Powerfull, alle oude opnames van Powerfull op Facebook had geplaatst. Nico vond 125 vrienden op Facebook die interesse hadden in een Powerfull reünie met de originele opnames van toen. Hij benaderde Free Polak om de reünie in de Bereboot te organiseren. Nico hoopt dat het originele Powerfull-team aanwezig zal zijn, samen met vrienden van Facebook en muziekliefhebbers uit de jaren 60 en 70 uit Fijnaart, zodat de Bereboot weer net zo vol zal zitten als vroeger, wat zeker zal bijdragen aan de sfeer!

Advertenties