Skip to main content

Naar de milieustraat? Check de drukte met de webcamNaar de milieustraat? Check de drukte met de webcam
Nooit meer in de file met een aanhanger vol snoeiafval. Dankzij een nieuwe webcam zien inwoners van Moerdijk voortaan meteen of het druk is bij de milieustraat in Klundert.

De wachtrij bij de milieustraat in Klundert loopt soms op, vooral op zaterdag en in vakanties. Met de nieuwe webcam check je eenvoudig vanuit huis hoe druk het is. Zie je veel auto’s in de rij, dan kun je ervoor kiezen op een later moment naar de milieustraat te gaan. Dat scheelt wachttijd en ergernis.

Privacy gewaarborgd
De beelden bekijken kan via www.moerdijk.nl/webcam. De nieuwe camera voldoet aan de privacyregels. Op de milieustraat attendeert een bordje bezoekers op de aanwezigheid van de camera. De beelden zijn niet zichtbaar als de milieustraat gesloten is en ze worden niet opgeslagen.

Rustige dinsdag
Moerdijkers weten de milieustraat goed te vinden: in 2022 ontving het recyclestation op het industrieterrein bij Klundert ruim 50.000 bezoekers. De meeste mensen komen op zaterdag, maar vrijdag en maandag zijn ook populaire dagen. Op dinsdag en donderdag is het relatief rustig. Afval storten is gratis voor inwoners, waarmee Moerdijk een positieve uitzondering vormt ten opzichte van veel buurgemeenten, waar inwoners moeten betalen als ze bijvoorbeeld puin of grofvuil wegbrengen.

Advertenties