Skip to main content

Nationale Pannenkoekendag op Basisschool Het KompasNationale Pannenkoekendag op Basisschool Het Kompas
Kinderen van leerjaar 8 aan de slag als pannenkoekenbakkers
Op vrijdag 17 maart werd voor de 16e keer de Nationale Pannenkoekendag gevierd. Op Het Kompas in Heijningen is het inmiddels een traditie om deze dag te vieren en dit jaar kon dat weer als vanouds met elkaar op school.

Op Het Kompas kwam vrijdagmiddag de geur van heerlijke pannenkoeken je tegemoet. De aula en het doe-lokaal van de school waren veranderd in een gezellig pannenkoekenrestaurant.
Alle kinderen mochten twee familieleden uitnodigen om pannenkoeken te komen eten op school. Het was een drukke, maar gezellige boel.
Gelukkig waren er voldoende pannenkoeken gebakken door de hulpouders. Extra leuk en speciaal dit jaar was dat de kinderen van leerjaar 8, onder leiding van een vader met baktalent, pannenkoeken hebben gebakken op school. Een paar jaar geleden is het doe-lokaal verrijkt met een keuken. De keuken wordt regelmatig ingezet binnen het unitonderwijs. De kinderen van leerjaar 8 hebben niet alleen pannenkoeken gebakken, maar moesten natuurlijk eerst aan de slag met het maken van een goed beslag.
Nadat iedereen had gesmuld van de heerlijke pannenkoeken werd de middag afgesloten met het spelen van gezelschapsspelletjes. Binnen het unitonderwijs worden deze spelletjes regelmatig ingezet voor het trainen van de executieve functies. Daarnaast is het natuurlijk ook leuk en gezellig om een spelletje te spelen, voor jong en oud.

Advertenties